Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare. ”Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist”

Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare (pexels @Taryn Elliot)
Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare și susține că slăbitul apare abia după a treia zi de cură. 

Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, a demontat miturile alimentare și susține că slăbitul apare abia după a treia zi de cură. 

”ADEVĂRAT sau FALS/mituri alimentare:

Nu există superalimente, este doar o strategie de marketing ca să ne facă să le preferăm pe unele în detrimentul altora; sănătatea vine din diversitate.

Caloriile negative nu sunt o legendă, toate produsele proteice sunt greu de metabolizat și 30% din conținutul caloric e cheltuit doar pentru desfacerea lanțurilor de aminoacizi; e greu să ne îngrășăm din carne/pește.

Detox face ficatul nostru în fiecare zi, cu condiția să-i dăm o pauză de la mâncare; și culmea, sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un Detox.

Fumatul ajută la slăbit, 10 țigări consumă aproximativ 300 calorii; iar nicotina are ca efect creșterea glicemiei în sânge, deci fumatul ține de foame și accelerează metabolismul.

Nu contează dacă mâncăm seara sau dimineața, important este aportul caloric total dintr-o zi; ba mai mult, slăbitul apare după epuizarea rezervelor de glucoză din ficat, deci abia în a 3-a zi de cură de slăbire…

Mihaela Bilic: “Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”

Nu slăbitul este greu, ci menținerea lui; degeaba ne înfometăm o săptămână și apoi ne întoarcem la alimentația obișnuită, reîngrășarea va fi rapidă și cu mai multe kilograme decât am pierdut. Concluzie: ce/cât mănânci în cura de slăbire trebuie menținut pe viață, nu mai există cale de întors!

Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă; avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr; citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație.

Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta. Dacă bebeluși mănâncă din 3 în 3 ore, seniorii pot ajunge chiar și la o singură masă/zi.

O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”; pentru ca organismul să-și poată extrage nutrienții de care are nevoie, e recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite. Diversitatea face sănătatea, iar moderația menține silueta.

Putem slăbi fără intervenția nutriționistului dacă reducem la jumătate porția, iar lucrul ăsta trebuie să-l facem pe viață; numărul de kilograme crește automat când ne apucăm să mâncăm mai mult. Ca să fie mai simplu voi spune se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Vezi și: Cât păstrezi mâncarea gătită, refrigerată și congelată. Bilic: Atenție, risc de contaminare! Nu recongelați niciodată un aliment decongelat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel