Mierea de rapiță, tratament natural pentru INSOMNII, piele, bronșită și cancer

mierea de rapita – FOTO: Pexels@Pixabay
Mierea de rapiță poate fi un tratament cosmetic natural care ajută ca pielea să devină elastică, hrănind-o în profunzime.

Mierea de rapiță are proprietăți terapeutice care pot preveni îmbolnăvirile. Mierea de rapiță vindeca, hrăneşte, energizeaza, vitaminizează şi imunizează. Mierea de rapiță este obţinută dintr-o plantă oleaginoasa numită rapiță, care apare primăvara.

Complex natural de vitamine

Rapița este cultivată pentru seminţele ei bogate în uleiuri. Planta conţine proteine, hidraţi de carbon, substanţe minerale, precum calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, sau celuloza, glucide, grăsimi, mucilagii şi vitamine. Compoziţia seminţelor plantei conferă uleiului de rapita calităţi cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, vitaminizante şi nutritive.

Proprietăți curative

Mierea de rapiță are proprietăţi curative recunoscute. Este recomandată în bolile ce afectează rinichii, dar şi în cazul osteoporozei deoarece uleiul de rapița conţine şi Q3, care este extrem de necesar pentru oase. Ajută şi la refacerea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari, şi la scăderea nivelului de colesterol rău iar consumul regulat de miere de rapița protejează ficatul, splina şi pancreasul de diverse boli, are puternică acţiune antibacteriană.

S-a demonstrat puterea să bactericidă faţă de numeroşi germeni, între care streptococul, stafilococul, enterococul, dar şi helicobacter pylori.

Vezi și: Variola maimuței, boala virală rară, a reapărut în Europa. Dorobăț, despre simptome și transmitere: Duce la surprize

Acţionează ca un agent terapeutic antiseptic pentru tratamentul ulcerelor, arsurilor şi rănilor. Mult mai bună ca cea poliflora, salcâm, tei, ea are mai multe proprietăţi, iar în tratamentele cosmetice face minuni. Are un conţinut ridicat de vitamina E, ale cărei calităţi în lupta faţă de îmbătrânirea pielii sunt recunoscute.

Tratement pentru diferite afecțiuni

Mierea de rapiță este folosită și la:

- alimentaţia dietetică a copiilor

- tratamentul bronşitelor cronice, în special cele alergice (aerosoli cu miere)

- adjuvant în terapia cancerului

- tratamentul artrozelor reactive (tratament asociat cu veninul de albine, aplicat local, în cadrul unor şedinţe de fizioterapie)

- afecţiuni cardiace

- afecţiuni reumatismale

- boli digestive, în tratarea cărora se asociază cu propolisul (2-5%)

- afecţiuni hepatice

- insomnii

- afecţiuni ale căilor respiratorii

- senilitate

Vezi și: Ce spune CELULITA despre tine și ce înseamnă când arată ca o "coajă de portocală". 6 pași să scapi de ea definitiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel