Mierea de albine, alimentul care te scapă de CANCER și DIABET. Cele 7 beneficii pentru sănătate

mierea de albine FOTO: Pexels roman odintsov
Mierea de albine scade glicemia, omoară microbii și previne cancerul. Care sunt celelalte beneficii ale consumului de miere?

Există alimente "minune" care au proprietăți uimitoare și sunt utilizate în medicina tradițională încă din cele mai vechi timpuri. Printre acestea se numără și mierea de albine, deliciul nutritiv care ne apără de numeroase boli.

Nutrienții din miere

Conform helathline, 20 de grame de miere de albine conține 61 de calorii, cupru și riboflavină. Riboflavina se mai numește și vitamina B2 și are un rol esențial în creșterea și dezvoltarea celulară. Riboflavina intervine în procesele metabolice și în producția de anticorpi, molecule proteice pe care corpul nostru le sintetizează pentru apărarea organismului. Alte alimente bogate în vitamina B2 sunt ouăle, produsele lactate, carnea, asparagusul și avocado.

Cuprul intervine în sănătatea sângelui, oaselor și sistemului nervos. Semințele, nucile, alunele, grâul integral sunt alte alimente care conțin cupru. 

Un singur aliment, 7 efecte

Mierea este un produs complex cu numeroase beneficii asupra sănătății. Un studiu din anul 2018 demonstrează efectele uimitoare ale fenolilor și flavonoizilor din mierea de albine. Cele 7 efecte ale alimentului sunt: 

-antioxidant;

-antiinflamator;

-antiseptic;

-antiviral;

-vermifug;

-antidiabetic;

-anticanceros.

Mierea de albine nu conține grăsimi, iar efectul antioxidant protejează corpul de stresul oxidativ. Produsul poate fi un bun îndulcitor natural pentru persoanele care vor să evite efectele nocive ale zahărului. De asemenea, efectul antiinflamator și antiseptic ține departe răcelile, cresc sistemul imunitar și previn apariția bolilor infecțioase. 

Mierea de albine îndepărtează și paraziții din corpul nostru prin efectul ei vermifug protejează sistemul cardiovascular, sistemul nervos, sistemul respirator și pe cel gastrointestinal. Astfel, acest aliment "minune" vine în ajutorul persoanelor astmatice și oprește dezvoltarea bacteriană. Vezi și: Astmul: cauze, simptome și tratament. Ce este SPIROMETRIA

Nu în ultimul rând, mierea de albine scade glucoza, fructozamina și hemoglobina glicozilată, substanțe care au un nivel crescut în sângele persoanelor diabetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel