Ce se întâmplă dacă nu mesteci mâncarea bine înainte să o înghiți. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum. Dr. Doru Negru: Irită pereții stomacului

Foto: Freepik @olivianatalie0094
EXCLUSIV
De câte ori trebuie să mesteci mâncarea până să o înghiți. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum.

Mestecatul alimentelor este un aspect important al procesului de digestie și poate influența modul în care organismul absoarbe nutrienții din mâncare. 

Studiile au demonstrat că mestacatul alimentelor suficient de mult poate avea numersoare beneficii pentru sănătate.

Ce se întâmplă atunci când nu mestecăm mâncarea cât trebuie?

Mestecarea adecvată a hranei începe procesul de digestie în cavitatea bucală, ajungând la descompunerea alimentelor în bucăți mai mici și la amestecarea cu salivă, care conține enzime ce încep descompunerea carbohidraților. Mesecarea incompletă duce la o digestie dificilă.

Mai mult, alimentele nedigerate sau nedespărțite corect în bucăți mai mici pot trece mai repede prin tractul digestiv, ceea ce poate duce la o absorbție ineficientă a nutrienților.

De asemenea, mestecarea insuficientă poate provoca indigestie, balonare și disconfort abdominal, deoarece stmacul și intestinele pot fi suprasolicitate pentru a descompune bucățile mai mari de hrană.

Sanador

"Noi mestecăm de trei ori și înghițim. În momentul ăla, alimentele ajung insuficient preparate în stomac și stomacul e silit să facă chimic ceea ce n-au făcut fălcile mecanic și își va crește secreția gastrică de patru-cinci ori mai mult decât e nevoie. 

Ori excesul de secreție gastrică irită pereții stomacului și fac o foame de-ai mâncat și pietre după. 

Pentru că cel mai bun plasament gastric e mâncarea.

Dacă mesteci mult, alimentele ajung bine preparate în stomac, foamea secundară dată de excesul de secreție gastrică e mai mică și te saturi cu puțin.

Dacă bei apă înainte de masă. Dacă mesteci mult mâncarea te vei sătura cu puțin. 

Nimeni nu te obligă să mănânci tot. Da, masa e bogată. Iei și de acolo și de acolo, dar puțin.

Cine te obligă să mănânci tot? Ne-au învățat părinții că ne-au învățat prost", a declarat Dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

Potrivit medicului Doru Negru, "ar trebui să mestecăm de 20 de ori fiecare îmbucătură, până aproape se topește mâncarea în gură".

Și studiile sugerează că un număr optim de mestecări pentru fiecare înghițitură variază, dar se recomandă între 20 - 30 de mestecări pentru fiecare bucată de hrană.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel