Medicii de Ambulator, mesaj dur pentru Tătaru: „Vaccinarea contra COVID nu trebuie tratată heirupist!

Medic
Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (A.P.M.A.) îi atrage atenția ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, că medul în care personalul medical a fost întrebat dacă vrea să se vaccineze anti COVID a fost heirupist și trunchiat, și că sunt unități medicale la care cererea nu a ajuns. 

Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (A.P.M.A.) aduce la cunoștință ministrului Nelu Tătaru o serie de aspecte referitoare la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a personalului medical și auxiliar din toate unitățile sanitare de pe teritoriul țării. Iată care: 

„1. Anunțul despre vaccinare s-a făcut prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică, dar maniera a fost neunitară. Au existat județe în care nu s-a făcut anunțul sau s-a făcut trunchiat, doar către o parte a medicilor de familie, ceilalți furnizori fiind complet uitați (vezi București, Ilfov, Prahova, etc)

2. Termenul de trimitere al catagrafiilor a fost complet nerealist, adresa fiind trimisă pe data de 16 noiembrie după-amiaza, cu termen de trimitere 17 noiembrie ora 12 (vezi D.S.P.M.B.), în condițiile în care nu au fost anunțați toți furnizorii de servicii medicale

3. Considerăm că acțiunea de vaccinare a personalului medical împotriva SARS-CoV-2 este mult prea importantă pentru a fi tratată în acest mod heirupist, fiind necesară o abordare mult mai aplicată pentru a obține rezultatele dorite

Lăsând la o parte aspectele etice ale acestei campanii de vaccinare voluntară, vă solicităm elaborarea unei practici unitare la nivelul țării care să poată garanta atât eficiența măsurii cât și transparența acesteia. În acest sens, vă supunem atenției câteva propuneri pe care le considerăm esențiale pentru succesul operațiunii:

1. Stabilirea unui termen realist pentru colectarea datelor (ex: 30 noiembrie 2020)

2. Crearea la nivelul fiecărei DSP a unei adrese de mail dedicate, afișată la loc vizibil pe site-ul acestora, preferabil pe homepage,
eventual cu link și pe pagina www.ms.ro

3. Afișarea pe site-urile DSP a formularelor de catagrafie, cu menționarea expresă în acestea a celor care refuză vaccinarea

4. Solicităm aceste lucruri deoarece este evident că la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică nu există baze de date actualizate cu datele de contact ale tuturor furnizorilor de servicii de sănătate din județele respective, deși la nivelul R.U.C.M. ar trebui să fie înregistrați cu toții”, se arată în comunicatul semnat de președintele dr Sorin Alexandrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel