Medici anchetați în Franța pentru fapte sau declarații controversate despre COVID. AFIRMAȚIILE acestora

Medic
Șase doctori sunt anchetați de Ordinul Medicilor din Franța pentru declarații controversate despre pandemia COVID, aplicarea de proprii tratamente bolnavilor COVID și pentru poziții anti-vacciniste.

Câțiva doctori din Franța sunt anchetați, încă din decembrie 2020, de Consiliul Național al Ordinului Medicilor pentru fapte sau declarații publice legate de pandemia COVID. Consiliul nu a făcut publice acuzațiile care le aduc celor 6 cadre medicale, însă afirmațiile acestora din spațiul public sunt cunoscute în Franța.

Unii dintre aceștia au aplicat tratamente proprii bolnavilor COVID, încălcând protocoalele medicale, și au susținut public că un anume medicament - gen ”hidroxiclorochina” ar fi ”singurul tratament valid împotriva Covid-19” (declarație a dr Nicole Delépine, fost oncolog pediatru) sau azitromicina (declarație a dr Nicolas Zeller) ori anumite antihistaminice (declarația medicului Hélène Rezeau-Frantz) ar deține cheia pentru a trata infecția COVID.

Cea mai controversată figură dintre cei 6 este doctorul Didier Raoult, care face, de câteva luni, la Marsilia, studii despre hidroxiclorochină, despre care susține că ar fi ”eficientă” în tratarea COVID. OMS a criticat aceste studii despre care susține că nu au fost făcute conform protocoalelor în vigoare. 

Medicul specialist în boli infecțioase Christian Perronne, a declarat public că pacienții COVID au adus beneficii financiare medicilor. Consiliul Național al Ordinului Medicilor îi atribuie acestuia ”remarci considerate nedemne de funcția pe care o exercită”. 

Fostul medic oncolog pediatru Nicole Delépine s-a numărat primele voci din Sănătatea franceză care au dezaprobat măsurile luate de autorități împotriva epidemiei de coronavirus din Franța. Și ea, și soțul ei, fost chirurg ortoped – cei doi susțin, în video-uri, pe rețelele sociale, că lockdown-ul nu ar fi de vreun ”folos”, iar purtarea măștii, ”inutilă”. Un alt oncolog, Henri Joyeux, pensionat, a făcut declarații împotriva vaccinării. Acesta denunța încă din 2017 o ”dictatură a vaccinului”, arată publicația franceză L Express.

Cazurile acestora sunt similare cu cel al doctoriței Flavia Groșan din Oradea, care pretinde că ar fi vindecat circa 1.000 de bolnavi de COVID cu un tratament ”clasic” și ieftin”, care includea azitromicina. Cadrul medical, ale cărui afirmații au stârnit reacții printre medici din toată țara, a fost chemat de Colegiul Medicilor Bihor la o audiere luni, 22 martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel