Medicamentul care oprește bufeurile și insomniile după cancerul de sân. Fără hormoni!

medicament cancer san - Foto: Freepik AI
Bufeurile și insomniile te distrug după cancerul de sân? Un nou medicament fără hormoni dă rezultate spectaculoase! Acest tratament revoluționar reduce cu peste 70% simptomele femeilor care au trecut prin cancer de sân.

Bufeurile și transpirațiile nocturne care afectează supraviețuitoarele cancerului de sân în timpul terapiei de ani de zile de suprimare a hormonilor sunt atenuate de un medicament experimental non-hormonal dezvoltat de Bayer BAYGn.DE, conform rezultatelor unui studiu în stadiu avansat, potrivit Reuters.

Participantele la studiu - similare cu două treimi din totalul pacientelor cu cancer de sân - aveau tumori care utilizează hormonii estrogen și progesteron pentru a se dezvolta.

Scopul așa-numitei terapii endocrine este de a bloca acești hormoni, ceea ce reproduce simptomele incomode ale menopauzei. Cea mai eficientă modalitate de ameliorare a acestor simptome la femeile sănătoase este înlocuirea hormonilor, ceea ce nu este fezabil atunci când tumorile folosesc hormonii pentru a se dezvolta.

Într-un studiu de un an la care au participat 474 de paciente cu cancer mamar care se confruntau cu bufeuri zilnice din cauza terapiei de suprimare a hormonilor, 316 au primit elinzanetant de la Bayer și 158 au primit un placebo.

În termen de trei luni, peste 70% dintre cele care au primit elinzanetant au raportat o reducere cu cel puțin 50% a bufeurilor moderate până la severe, comparativ cu aproximativ 36% din grupul placebo, au raportat cercetătorii la o întâlnire recentă a medicilor oncologi și în The New England Journal of Medicine.

De asemenea, medicamentul Bayer a îmbunătățit semnificativ calitatea somnului și calitatea vieții la menopauză până în săptămâna 12.

"Este important să tratăm simptomele vasomotorii, deoarece acestea pot avea un impact negativ asupra calității vieții și pot determina femeile să întrerupă prematur tratamentul împotriva cancerului de sân', a declarat conducătorul studiului, Dr. Fatima Cardoso de la Centrul Clinic Champalimaud din Lisabona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Siropul comun care îți protejează creierul de Parkinson

Crossuri externe

pixel