Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei

Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei - Foto: Freepick @rawpixel.com
Măștile cu dovleac pentru ten și păr sunt pline de beneficii. Cu toate că i ndustria cosmetică scoate zeci de produse pe piață, cele naturale sunt pe primul loc.

Uneori ne putem întreține tinerețea și frumusețea, apelând la măștile cu dovleac pentru ten și păr, care au zeci de beneficii. Toamna cumpărăm adesea dovleac, care conține vitaminele A, C, E, unele din grupa B și minerale, inclusiv cupru, fier și potasiu. Prin urmare este util să consumăm dovleac, dar îl putem folosi și ca un produs de înfrumusețare.

Dacă tenul feței este gras sau mixt, o dată pe săptămână putem elimina impuritățile cu un scrub. Acesta se face din zaț de cafea, amestecat cu miere sau din miere, amestecată cu zahăr. Masăm cu mișcări circulare cel puțin un minut și clătim fața cu apă ușor caldă.

Ridurile, când apar și cum se pot estompa. Medic: Este foarte important să prevenim decât să tratăm. Vârsta este doar un număr

Apoi, va trebui să aplicăm pe față o mască, făcută din dovleac. Amestecăm 50 grame de pulpă de dovleac cu 100 grame de iaurt simplu, o linguriță de miere, 3 picături de ulei esențial de lămâie și doar o picătură de ulei de migdale sau de măsline. Amestecăm bine și aplicăm masca pe față, evitând ochii. După 10 minute spălăm masca cu apă călduță.

O altă mască mai simplă se poate face din pulpă de dovleac, amestecată cu suc de lămâie.

Măști pentru pielea uscată. În 50 de grame de pulpă de dovleac punem 100 ml lapte cald  și puțin ulei de migdale. Amestecăm, lăsăm puțin să se răcească și întindem masca pe față. Clătim după 10 minute.

Îți clătești gura după ce te-ai spălat pe dinți? De ce trebuie să renunți


Măști pentru păr puternic și hidratat. Amestecăm 100 grame de pulpă de dovleac fiartă cu 100 grame de iaurt simplu. Adăugăm o lingură de ulei de migdale, una de miere și 3 picături de ulei esențial de rozmarin.

După ce ne spălăm părul cu un șampon, aplicăm masca. Masăm puțin pielea și apoi punem masca pe lungimea firelor de păr. Acoperim capul cu folie alimentară și, după 30 de minute, spălăm bine părul. La final, aplicăm balsam de păr.

Combate rapid insomniile. Zece sfaturi care funcționează

Când folosim ingrediente naturale, trebuie să acordăm atenție sensibilității pielii. De aceea, ar fi bine să încercăm o cantitate foarte mică de produs pe braț. Dacă nu există nicio reacție alergică, putem continua să aplicam masca pe ten sau scalp.  

Exfoliantul cu dovleac, produs minune pentru călcâie moi și curate

 

Exfoliantul cu dovleac este un produs natural, care poate fi făcut ușor în casă. Cu ajutorul acestui scrub călcâiele tale vor fi moi și curate.

Picioarele tale sunt supuse în mod constant la sarcini grele, iar pielea tălpilor și a călcâielor s-a îngroșat și este inestetică? Acordă-le puțină atenție, folosind exfoliantul cu dovleac.

Deși acest remediu este simplu de preparat, îți va face călcâiele mo, curate și frumoase.

Pentru a prepara scrubul cu dovleac vei avea nevoie de:

- 1/4 cană piure de dovleac;

- 1/4 cană zahăr;

 - lingură cafea măcinată;

- 1 lingură suc de lămâie;

- 1 lingură ulei de migdale(măsline sau jojoba).

7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca

Se amestecă bine toate ingredientele. Exfoliantul cu dovleac se aplică pe tălpi și călcâie, masând ușor câteva minute. La final, clătește bine. Repetă procedura de câteva ori pe săptămână.

Vei vedea că, după câteva aplicări ale scrubului, călcâiele tale vor fi moi și curate. Exfoliantul cu dovleac se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, în frigider.

Dovleacul are zeci de beneficii pentru sănătate

Datorită conținutul bogat în vitamine și minerale, dovleacul joacă un rol important în menținerea sănătății. Iată care sunt câteva dintre beneficiile dovleacului:

- reglează tensiunea arterial, consumul de dovleac fiind benefic pentru sănătatea inimii, iar datorita conținutului ridicat de potasiu, poate fi de ajutor în tratarea hipertensiunii.

- reduce riscul de apariție a diabetului;

- întărește sistemul imunitar;

- ajută la îmbunătățirea vederii;

- stimulează pierderea în greutate, având un conținut scăzut de calorii și fiind o sursă bogată de fibre, care sporesc senzația de sațietate;

- previne apariția bolilor cardiovasculare, datorită conținutul ridicat de potasiu, vitamina C și fibre;

Scorțișoara, tratament uimitor. La ce te ajută, cum se prepară soluția și cum se folosește

- ține colesterolul sub control  fiind bogat în antioxidanți,

- protejează pielea, datorită vitaminei C;

- ajută la producerea de colagen;

- menține sănătatea aparatului urinar;

- îmbunătățește calitatea somnului, datorită  magneziului;

- ajuta digestia, datorita conținutului ridicat de fibre. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel