Maria Dorobanțu, primul român membru asociat al Academiei Naționale de Medicină din Franța: Cea mai înaltă poziție care poate fi deținută

Maria Dorobanțu, primul român membru asociat al Academiei Naționale de Medicină din Franța: Cea mai înaltă poziție care poate fi deținută
Prof. univ. dr. Maria Dorobanțu este primul român care devine membru asociat al Academiei Naționale de Medicină din Franța.

Prof. univ. dr. Maria Dorobanțu a devenit primul român care este membru asociat al Academiei Naționale de Medicină din Franța, a anunțat Academia Română.

”Profesor universitar Maria Dorobanțu, membru corespondent al Academiei Române, a fost aleasă în data de 5 aprilie 2022 membru asociat din străinătate al Academiei Naționale de Medicină din Franța, cea mai înaltă poziție care poată fi deținută de un membru din străinătate, echivalentă cu statutul de membru titular. Doamna profesor Maria Dorobanțu era deja membru corespondent al Academiei Naționale de Medicină din Franța din anul 2017. Ceremonia primirii oficiale și acordarea însemnelor de membru asociat vor avea loc în data de 13 decembrie 2022, în cadrul ședinței anuale solemne.

În scrisoarea de felicitare, profesorul Jean François Allilaire, secretar general perpetuu al Academiei, arată că această alegere demonstrează întreaga stimă pe care Academia Națională de Medicină din Franța o manifestă față de munca științifică și personalitatea doamnei profesor Maria Dorobanțu, medic cardiolog cu o excepțională carieră națională și internațională”, arată Academia Română.

Vezi și: Hiperplazia suprarenală, boala tăcută a copiilor. Dacă simți acest MIROS, mergi la medic urgent

Cine este prof. univ. dr. Maria Dorobanțu

Maria Dorobanțu este doctor în științe medicale și conducător de doctorat la UMF Carol Davila București.

În prezent prof. Dorobanțu este director stiintific al Centrului Medical Emerald, director al Centrului de cercetare pentru diagnosticul și tratamentul urgențelor cardiovasculare și director al Centrului de excelență în hipertensiune din cadrul Societății Europene de Hipertensiune.

Prof. Maria Dorobanțu coordonează, de asemenea, activitățile Centrului de cercetare pentru diagnosticul și tratamentul urgențelor cardiovasculare din platforma de cercetare „George Emil Palade”.

Medici români, membri ai Academiei Naționale de Medicină din Franța

România se poate mândri cu prezența a patru reputați medici români membri ai Academiei Naționale de Medicină din Franța, dintre care trei sunt deopotrivă și membri ai Academiei Române: academician Victor Voicu, președintele Secției de științe medicale din Academia Română, prof. univ. Irinel Popescu și prof. univ. Maria Dorobanțu, membri corespondenți în această secție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel