Maradona se simte mai bine. Medic: recuperarea decurge incredibil

Medic
Doctorul marelui fotbalist Maradona a declarat că pacientul său se simte mai bine și se recuperează ”incredibil”.

Medicul personal al fostului mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, Leopoldo Luque, a afirmat că pacientul său "este lucid şi se simte mai bine". "Starea lui se îmbunătăţeşte în fiecare zi, iar recuperarea decurge incredibil", a spus medicul pentru presă, duminică, după vizita la Maradona. Luque a exclus, totodată, posibilitatea ca fostul jucător să fie externat luni de la clinica din Olivos (Buenos Aires), unde se află internat. "El nu va pleca încă acasă", a afirmat medicul.

Maradona (60 ani) a avut ''episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile'', a afirmat Luque, fără a explica despre ce abstinenţă este vorba, însă a precizat că fostul campion mondial ''este de acord'' cu diagnosticul. Diego Maradona a fost consumator de cocaină, însă acum, potrivit apropiaţilor, ar fi dependent de alcool.

Diego Maradona, antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima La Plata, a fost operat cu succes pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani. La aflarea veştii, grupuri de suporteri s-au adunat la porţile clinicii din Olivos, unde au desfăşurat bannere cu efigia idolului argentinian. Ei s-au bucurat şi au cântat la aflarea veştii că operaţia "Butoiaşului atomic" a decurs bine.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba şi Argentina, înaintea operaţiei de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul, potrivti Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel