Mâncarea care te omoară mai repede: cum să o gătești pentru a evita asta

Alimente
Alimentele nesănătoase sunt deja cunoscute, toată lumea știe că trebuie s evite excesul de grăsime, zahăr și sare. Dar e important și modul în care este gătită mâncarea.

Alimentele prăjite prezintă riscuri cardiace în parte, deoarece stimulează inflamația. Cercetătrii s-au întrebat de câte porții de cartofi prăjiți crocanți este nevoie pentru a crește riscul de boli cardiovasculare? Nu multe, sugerează o analiză amplă publicată online de revista Heart.

Oamenii de știință au pus la punct rezultatele a 17 studii privind alimentele prăjite și probleme precum atacurile de cord, arterele coronare înfundate, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral. Studiile au inclus peste jumătate de milion de persoane.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, datele din alte șase studii care evaluează asocierea dintre consumul de alimente prăjite și decesul prematur. Aceste studii au implicat peste 750.000 de persoane.

Persoanele care au consumat cele mai multe alimente prăjite în fiecare săptămână au fost cu 28% mai predispuse la probleme cardiace, comparativ cu persoanele care au mâncat cel mai puțin. Fiecare porție suplimentară de 114 grame (4 uncii) de alimente prăjite pe săptămână a crescut riscul general cu 3%.

Dar analiza nu a reușit să arate că persoanele care au mâncat o mulțime de alimente prăjite au fost mai predispuse să moară prematur.

Pe lângă provocarea inflamației, alimentele prăjite sunt deseori bogate în sodiu, precum și în grăsimi saturate dăunătoare. Dacă alegeți să vă răsfățați cu aceste alimente, faceți-o cu cumpătare. Și evitați alimentele prăjite în grăsimile animale; în schimb, alegeți alimentele prăjite în uleiuri vegetale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel