Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași, după externarea ultimului pacient COVID: „Ce n-as da să nu mai aud: faceți ceva, vă rog!”

Paturile ATI       Imagine cu rol ilustrativ
Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, medicul Radu Crișan-Dabija, a anunțat că a fost externat ultimul pacient cu infecția COVID-10 din unitatea medicală. 

Medicul Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, a anunțat pe rețelele desocializare că a externat ultimul pacient cu COVID-19 din spital.   

„A doua oară anul acesta răsuflăm (ironic, nu?) ușurați fiindcă am externat (din nou) ultimul bolnav de Covid-19. Plecând pe picioarele sale, am privit din nou, ca intr-un morbid deja-vu, cum ne îmbătăm cu gândul că poate “e gata”, “se termină”, am scăpat. 
Dar se adună nori grei deasupra Europei și ne este frică să nu sărbătorim prematur”, a scris medicul pe pagina sa de socializare.

Medicul mai arată, apoi, cât de mult așteaptă toată lumea sfârșitul pandemiei și cât de mult ar vrea să nu mai audă oameni, aparținători ai pacienților, plângând după rudele răpuse de boală sau cerând ajutor disperat.

„Ce n-aș da să nu mai aud motoarele compresoarelor din stația de oxigen gemând de extenuare, salvările urlând toată noaptea până și în liniștea dealurilor mele din Comunitatea Bârnova - Iași, plânsetele fiilor și fiicelor de bolnavi răpuși de mizeria asta de virus și disperarea bolnavilor după mai mult oxigen. Ce n-aș da să nu mai aud “Faceți ceva, vă rog!”  
Dar, mergem înainte. Cu bune, cu rele”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel