Malarie: o nouă soluție în tratarea acestei boli

O anumită specie de țânțar transmite malaria
O metodă care implică infectarea celulelor hepatice cu paraziți ar îmbunătăți studiul malariei în India.  

”Parazitul malariei Plasmodium vivax poate rămâne inactiv în celulele hepatice ale unei persoane ani întregi după infecție, ceea ce duce la recidive clinice odată ce parazitul este reactivat", spune Kouichi Hasegawa, biolog de la Institutul pentru Științe Integrate ale Materialelor Celulare din cadrul Universității din Kyoto, Japonia, și unul dintre autorii unui studiu care a găsit o nouă abordare în tratarea malariei.

Boala se tratează cu un singur medicament care are multe efecte secundare și nu poate fi utilizat la femeile însărcinate și sugari. Cercetătorii au recreat, în laborator, rate mari de infecție în celulele hepatice cultivate și au dezvoltat un sistem de succes pentru reproducerea paraziților maturi ai malariei, cultivarea celulelor hepatice umane și pentru infectarea acestor celule cu P. vivax. Deși nu rezolvă problema ratei mari a infecției, sistemul creat de cercetători – susțin ei - oferă o perspectivă nouă, localizată, în studiul parazitului, arată un comunicat de pe site-ul Institutului citat.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel