Magneziul și Cromul, esențiale pentru gestionarea diabetului. Reduc glicemia

diabetul - FOTO: Freepik
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.

Vezi și: Ciliogeneza, legătură cu cancerul ovarian. Abordare inovatoare în diagnosticul și tratamentul HGSOC

Zaharul din sânge ridicat, sau hiperglicemia, prezintă riscuri serioase pentru sănătate, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă și insuficiență renală. Această afecțiune apare atunci când organismul nu poate produce suficientă insulină sau nu o folosește eficient, rezultând un exces de glucoză în sânge.

Diabetul poate duce la complicații severe, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Magneziul, rol în reglarea zahărului din sânge.

Magneziul, un mineral vital, joacă un rol esențial în reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Acesta ajută la activarea unei enzime cunoscute sub numele de glucokinază, care convertește glucoza în glucoză-6-fosfat. Atunci când nivelurile de magneziu sunt scăzute, activitatea glucokinazei poate scădea, afectând potențial eliberarea de insulină.

Alimentele bogate în magneziu includ:

- Verdețuri cu frunze închise la culoare

- Dovleac

- Semințe de dovleac

- Ton

- Cereale integrale

- Ciocolată neagră

- Banane

- Fasole

Cercetările sugerează că persoanele cu un consum mai mare de magneziu au tendința de a avea o mai bună reglare a zahărului din sânge. O revizuire a 26 de studii cu 1.168 de participanți a descoperit că cei care consumau cel mai mult magneziu aveau un risc redus cu 22% de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu cei cu cel mai mic aport.

Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili eficiența sa pentru cei deja diagnosticați cu diabet, dar care nu prezintă deficiențe nutriționale, potrivit Express.

Vezi și: Adaptarea ribozomilor, strategii de camuflaj ale celulelor canceroase. Evită răspunsul imunitar

Diabet - FOTO: [email protected]

Cromul, mineral esențial în cantitate mică

Cromul este un alt mineral important care ajută organismul să proceseze glucoza și să mențină niveluri stabile ale zahărului din sânge.

Alimentele bogate în crom includ:

- Midiile

- Broccoli

- Suc de struguri

- Drojdia de bere

- Carne

- Vin

- Nuci braziliene

- Grâu integral

Cromul poate fi găsit și în suplimente alimentare. Deși unele studii sugerează că cromul poate reduce nivelul zahărului din sânge și necesarul de insulină, pot apărea efecte secundare, cum ar fi bătăi neregulate ale inimii și schimbări de dispoziție. Persoanele însărcinate sau care alăptează sunt sfătuite să evite suplimentele cu crom.

Vezi și: Exenterația pelvină totală, intervenția pentru cancerul rectal avansat. Dr. Gabriel Mitulescu: Operație cu consecințe mutilante, dar singura. Se extirpă toate organele, părțile, structurile moi

Diabetul, ce este

Diabetul este caracterizat prin niveluri ridicate de zahăr din sânge și se manifestă în principal sub două tipuri: Tip 1 și Tip 2, tipul 2 fiind cel mai comun. Deși nu există o vindecare definitivă pentru diabetul de tip 2, cercetările sugerează că modificările dietetice și pierderea în greutate pot ajuta la menținerea unor niveluri normale ale zahărului din sânge fără medicație, potrivit NHS.

Simptomele diabetului pot include:

- Sete excesivă

- Urinare frecventă

- Pierdere în greutate fără a încerca

- Vedere încețoșată

- Oboseală

- Piele foarte uscată

- Răni care se vindecă lent

- Creșterea infecțiilor

- Schimbări de dispoziție

- Prezența cetonelor în urină

Simptomele pot varia în funcție de tipul de diabet și severitate, diabetul de tip 1 prezentându-se adesea mai acut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel