Madrid, Spital de campanie închis. Numărul cazurilor de COVID-19, în scădere

Șefa ATI a fost numită director general
Spania a închis vineri un spital de campanie instalat într-un centru de conferinţe din Madrid în perioada când se confrunta cu un mare număr de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Închiderea acestui spital are o importanţă simbolică în lupta ţării puternic lovite împotriva epidemiei şi a fost luată în timp ce numărul infecţiilor scade acum rapid.

Potrivit Agerpres, peste 4.000 de persoane au fost tratate în acest spital, unde doar 17 au murit. Printre cei vindecaţi se numără o femeie de 103 ani, potrivit liderului regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, la ceremonia de închidere.

Ea a declarat că este sigură că un astfel de spital nu va mai fi niciodată necesar, chiar dacă epidemia se reaprinde la toamnă, deoarece sistemul de sănătate al Madridului a fost reformat şi modernizat.

Spitalul din centrul de conferinţe Ifema - care este folosit în mod normal pentru târguri, expoziţii şi activităţi culturale - a fost instalat într-un timp record de 48 de ore şi avea 1.350 de paturi, dintre care 16 erau echipate pentru terapie intensivă. În timpul unei vizite regale, regele Felipe al VI-lea a numit spitalul un loc de speranţă pentru moralul Spaniei.

Peste 215.000 de oameni au suferit de virus şi 24.800 au murit, potrivit ultimelor cifre din Spania vineri. Madridul, cu
peste 60.000 de infecţii, a fost cel mai grav afectat în ţară.

Numărul infecţiilor acum scade şi guvernul a început să relaxeze izolarea, permiţând oamenilor să facă plimbări sau sport începând de sâmbătă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel