Lichidul din urechi la adulți. Cauze și complicații

Lichidul din ureche poate provoca dureri, amețeli și poate îngreuna participarea persoanelor suferinde la activitățile zilnice. Cel mai adesea copiii sunt cei care sunt diagnosticați cu infecții ale urechii; cu toate acestea, o asemenea afecțiune poate apărea la adulți.

De multe ori lichidul la ureche dispare de la sine și medicamentele pot fi prescrise pentru a trata simptomele, notează Livestrong. 

Urechea înotătorului

Urechea înotătorului, cunoscută și sub denumirea de otită exterioară, este o infecție a urechii și / sau a canalului urechii. Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, urechea înotătorului este cauzată de Pseudomonas aeruginosa, bacterii care se găsesc în murdărie și apă. Când apa contaminată stă prea mult în canalul urechii, poate provoca o infecție. Semnele și simptomele includ puroiul care se scurge de la ureche, durere, roșeață, umflare și mâncărime. Picăturile de urechi antibiotice sunt adesea prescrise pentru a trata infecția.

Otite medii grave

Otita medie gravă este inflamația și infecția urechii medii, care se află în spatele timpanului. Potrivit Centrului de Informații al Chirurgiei Urechilor, spațiul din spatele timpanului este umplut doar cu aer, ceea ce permite transmiterea undelor sonore să treacă. Când o persoană dezvoltă o infecție respiratorie rece sau superioară, acest spațiu gol poate fi umplut cu lichid. Odată ce persoana se recuperează de la infecția rece sau respiratorie, lichidul se scurge prin tubul Eustachian, care conectează urechea mijlocie la nas. Decongestionantele și antibioticele ajută la curățarea infecției și permit scurgerea lichidului.

labirintita

Labirintul este partea din urechea internă care ajută la controlul echilibrului unei persoane. Labirintita apare atunci când labirintul se inflamează. Conform MedlinePlus, labirintita poate fi cauzată de lichidul din infecțiile urechii medii, infecțiile respiratorii superioare sau alergii. Semnele și simptomele pot include vertij, pierderea echilibrului, greață și vărsături, pierderea auzului la o ureche și tinitus. Labirintita de multe ori se vindecă de la sine; cu toate acestea, corticosteroizii și antihistaminicele pot fi administrate pentru a trata simptomele. Persoanele cu labirintită ar trebui să evite mișcarea bruscă, luminile și citirea, deoarece aceste activități pot înrăutăți simptomele, notează MedlinePlus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel