Leziuni cardiace la jumătate dintre bolnavii de COVID după ce au fost externați

Aproximativ 50% dintre pacienții care au fost spitalizați cu forme severe de COVID și care prezintă niveluri crescute ale unei proteine ​​numite troponină au leziuni cardiace.

La jumătate dintre pacienții cu COVID externați în Marea Britanie s-au observat leziuni la nivelul inimii. Vătămarea a fost detectată prin scanarea prin rezonanță magnetică (RMN) la cel puțin o lună după externare, iar deteriorarea include inflamația mușchiului inimii (miocardită), cicatrizarea sau moartea țesutului cardiac (infarct), aportul restrâns de sânge la inimă (ischemie) și combinații ale celor trei.

Studiul a 148 de pacienți din șase spitale de acute din Londra este cel mai mare studiu realizat până în prezent pentru a investiga pacienții cu COVID-19 convalescenți care au crescut nivelurile de troponină, indicând o posibilă problemă cu inima. Troponina este eliberată în sânge atunci când mușchiul inimii este rănit. Nivelurile crescute pot apărea atunci când o arteră se blochează sau există inflamație a inimii.

”Am găsit dovezi ale unor rate ridicate de leziuni ale mușchiului inimii care ar putea fi văzute pe scanări la o lună sau două după externare. În timp ce unele dintre acestea ar fi putut fi preexistente, scanarea RMN arată că unele au fost noi și probabil cauzate de COVID-19. Important, modelul de deteriorare a inimii a fost variabil, sugerând că inima este expusă riscului de diferite tipuri de leziuni. (...) În cele mai grave cazuri, există îngrijorări că această leziune ar putea crește riscurile de insuficiență cardiacă în viitor, dar este nevoie de mai multă muncă pentru a investiga acest lucru în continuare”, afirmă profesorul Marianna Fontana, profesor de cardiologie la University College London, Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel