Leucemia acută mieloidă: teste pentru o nouă imunoterapie. În ce constă

Probe de sânge
O terapie revoluționară pentru leucemia acută mieloidă a fost creată de cercetători în Elveția. Ar putea înlocui chimioterapia cu efectele sale secundare.

Medici și cercetători elvețieni au creat o nouă metodă de terapie pentru leucemia acută mieloidă, o formă agresivă de cancer al sângelui. Bolnavii de leucemie acută mieloidă pot fi ajutați prin donarea de celule stem hematopoietice, iar această boală afectează tocmai acest tip de celule. Ca tratament, pacienții fac chimioterapie intensivă și, uneori, radioterapie. Apoi urmează un transplant de celule stem hematopoietice de la un donator sănătos care se poate solda cu reacții adverse grave.

Un material publicat de Universitatea din Zurich, Elveția, arată că o echipă de oameni de știință și medici de la Universitatea din Zurich și Spitalul Universitar Zurich au reușit să elimine celulele stem leucemice și hematopoietice prin folosirea de culturi de celule în laborator, la șoareci cu sânge uman și prin utilizarea de celule canceroase.

"În comparație cu strategiile normale, metoda noastră funcționează foarte selectiv, ceea ce înseamnă că celulele mature din sânge și alte țesuturi sunt cruțate. (...) : „Principiul funcționează: este posibil să elimini, cu o precizie ridicată, celulele stem leucemice și hematopoietice dintr-un organism viu", spune liderul studiului Markus Manz, profesor de Medicină și director al Departamentului de Oncologie Medicală și Hematologie din cadrul universității elvețiene.

Markus Manz crede că tratamentul ar putea fi eficient și la oameni. Acesta vrea să testeze noua imunoterapie într-un studiu clinic efectuat cu oameni: "Dacă metoda noastră funcționează și cu oamenii, ar putea înlocui chimioterapia cu efectele sale secundare grave, ceea ce ar fi un beneficiu mare pentru pacienții cu leucemie mieloidă acută sau alte boli hematopoietice ale celulelor stem".

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel