Leptospiroză: bărbat suspect în județul Botoșani

Pacient
Un bărbat de 58 de ani, din județul Botoșani, suspect de leptospiroză, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un bărbat dintr-un sat al județului Botoşani este suspectat de leptospiroză, după ce s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" cu febră şi dureri musculare, a afirmat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Irina Alecu, potrivit Agerpres.

Bărbatul are 58 de ani și, conform sursei citate, a fost consultat de cadrele medicale din Botoşani și apoi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciune de leptospiroză.

"Nu a stat internat în spital la Botoşani. S-a prezentat luni dimineaţă cu stare influenţată şi s-a hotărât transferul către Iaşi. Simptomele erau de leptospiroză", a mai precizat Irina Alecu.

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică mai susțin că aşteaptă rezultatele analizelor de laborator pentru confirmarea sau infirmarea bolii. Aceștia ar urma să facă o anchetă epidemiologică pentru a stabili eventuala cauză a îmbolnăvirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel