Leptospiroză: bărbat suspect în județul Botoșani
03 sep 2019, 14:35

Pacient
Un bărbat de 58 de ani, din județul Botoșani, suspect de leptospiroză, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un bărbat dintr-un sat al județului Botoşani este suspectat de leptospiroză, după ce s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" cu febră şi dureri musculare, a afirmat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Irina Alecu, potrivit Agerpres.

Bărbatul are 58 de ani și, conform sursei citate, a fost consultat de cadrele medicale din Botoşani și apoi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciune de leptospiroză.

"Nu a stat internat în spital la Botoşani. S-a prezentat luni dimineaţă cu stare influenţată şi s-a hotărât transferul către Iaşi. Simptomele erau de leptospiroză", a mai precizat Irina Alecu.

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică mai susțin că aşteaptă rezultatele analizelor de laborator pentru confirmarea sau infirmarea bolii. Aceștia ar urma să facă o anchetă epidemiologică pentru a stabili eventuala cauză a îmbolnăvirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?