Leguma care reduce riscul de cancer. Menține sănătatea inimii și a sistemului osos

bok choy - FOTO: Freepik@yarunivstudio
Cu un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale esențiale, această legumă a fost asociată cu reducerea riscului de cancer, îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului osos și sprijinirea sănătății generale a organismului.

Un grup de legume adesea subestimate, dar extrem de benefice pentru sănătatea noastră, sunt legumele crucifere. Această familie diversă de plante, care include varza, broccoli și varza de Bruxelles, oferă o gamă impresionantă de nutrienți esențiali. Deși pot varia în gust și textură, aceste legume împărtășesc o caracteristică comună: un conținut bogat de fibre, vitamine și minerale.

Cercetările sugerează că includerea lor în dieta noastră poate fi asociată cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de cancer, îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului osos, precum și susținerea sistemului imunitar.

Bok choy, leguma care reduce riscul de cancer

Bok choy, o legumă verde cruciferă, face parte din familia Brassica. Bok choy este originară din China, unde este consumată de mai bine de 1.500 de ani.

Pe lângă faptul că este crocantă și delicioasă, bok choy este plină de fibre, vitamine, minerale și alte nutrienți. Bok choy este plină de antioxidanți și alți compuși care ajută la promovarea unei sănătăți mai bune.

Vezi și: Cine plătește la prima întâlnire și cine plătește când ieșiți în oraș. Gáspár György: Subiectul banilor apare încă de când ne-am cunoscut

Studiile arată că legumele crucifere precum bok choy ajută la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului. Este plină de compuși care luptă împotriva cancerului, cum ar fi vitaminele C și E, beta-carotenul, acidul folic și seleniul.

Vitamina C, vitamina E și beta-carotenul sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Seleniul poate contribui la încetinirea ratei de creștere a tumorilor. Bok choy este, de asemenea, plină de fibre, care mențin sănătatea sistemului digestiv și pot ajuta la prevenirea cancerului de colon, potrivit WebMD.

Combate inflamația

Bok choy este o sursă excelentă de flavonoidul quercetină. Quercetina poate ajuta la reducerea inflamației din organism, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta o varietate de probleme de sănătate cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul.

Vezi și: Inimile bolnave, diagnosticate târziu. Victor Costache: Nu toți copiii care se nasc în România au o ecografie cardiacă imediat după naștere. Asta ar salva mai multe vieți

Scade riscul de boli de inimă

Bok choy - FOTO: Freepik@natashabreen

Bok choy poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta boli de inimă în câteva moduri. În primul rând, conține acid folic și vitamina B6. Acești nutrienți ajută la eliminarea homocisteinei din sânge. Prea multă homocisteină poate deteriora vasele de sânge, crescând riscul de probleme cardiace.

Studiile arată că dietele bogate în legume cu frunze verzi, inclusiv legume crucifere, au un risc mai scăzut global de a dezvolta boli de inimă. Leguma este, de asemenea, bogată în potasiu, magneziu și calciu, toate contribuind la reducerea tensiunii arteriale în mod natural. Reducerea tensiunii arteriale ridicate poate ajuta la scăderea riscului de probleme legate de inimă.

Promovează sănătatea oaselor

Bok choy este bogată în calciu, fosfor, fier, magneziu și vitamina K, toate esențiale pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.

Vezi și: Scăderile bruște de greutate, risc pentru sănătate. Cum pot fi explicate

Protejează sănătatea ochilor

Când vine vorba de sănătatea ochilor, prima legumă la care se gândesc mulți oameni sunt morcovii. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, un nutrient care joacă un rol important în menținerea sănătății ochilor pe măsură ce îmbătrâniți și poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli oculare legate de vârstă.

Bok choy conține, de asemenea, o cantitate decentă de vitamina A și beta-caroten. O porție de 1 cană conține mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Îmbunătățește sănătatea imunitară

Seleniul din bok choy poate ajuta la contribuirea la un sistem imunitar sănătos, permițând corpului dvs. să lupte mai eficient împotriva bacteriilor și virusurilor.

Menține pielea sănătoasă

Bok choy conține vitamina C, un antioxidant cunoscut pentru combaterea radicalilor liberi. Aceasta poate ajuta la reducerea riscului de deteriorare a pielii cauzată de soare, fum și poluare. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol în producția naturală de colagen și poate ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile.

Vezi și: Diferențele nutriționale dintre alimentele proaspete și cele congelate. Care sunt mai sănătoase

La ce să fii atent când consumi bok choy

Bok choy este bogat în vitamina K, conținând aproximativ o treime din aportul zilnic recomandat într-o singură porție de ceașcă. Vitamina K ajută la coagularea corectă a sângelui, ceea ce poate cauza complicații persoanelor care iau anticoagulante.

Leguma conține, de asemenea, salicilați, care sunt compuși legați de aspirină. Dacă sunteți sensibil la aspirină, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel