Lâna, efecte benefice asupra sănătății. Cum te ajută

lana - FOTO: Freepick@pvproductions
Lâna este un material natural folosit pentru confecționarea hainelor și nu numai. Însă aceasta are beneficii asupra sănătății.

Lâna naturală a fost un material atemporal pentru așternuturi și textile timp de secole, cu mult înainte ca prima fabric de lână să își deschidă porțile pentru prima dată în anul1867. Străbunicii și bunicii noștri au înțeles numeroasele beneficii pe care le oferă lâna pentru sănătate.

Lâna, efect pentru un ritm cardiac mai mic

Lâna îți menține ritmul cardiac scăzut. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Institutul Politehnic din Țara Galilor a măsurat efectele multor fibre asupra subiecților umani în timp ce dormeau. Nu numai că au descoperit că fibrele de lână au avut tendința de a menține pielea mai uscată, ci au fost uimiți să descopere că subiecții care foloseau mângâietori de umplere cu lână aveau de fapt rate cardiace mai mici.

O frecvență cardiacă mai mică indică faptul că traversa este într-o stare profundă, relaxată. Subiecții testați cu alte fibre fie au menținut aceeași frecvență cardiacă, fie au prezentat o rată ridicată, arată Woolen Mill.

Vezi și: De ce fac bărbații burtă. Care sunt riscurile la care se expun

Lâna este hipoalergenică

Lâna este cea mai mare parte non-alergenică. Lâna este prelucrată fără a folosi substanțe chimice dure, cum ar fi clorul sau substanțele chimice rezistente la molii. Ca urmare, acest așternut este benefic pentru persoanele care suferă de alergii.

Deși câțiva oameni au o alergie naturală la lanolină (un ulei găsit în lână), cele mai multe reacții alergice sunt cauzate de substanțele chimice toxice care sunt folosite pentru a crea articole de îmbrăcăminte din lână sau așternuturi. 

Lâna, rezistentă la mucegai 

Lana are o rezistență naturală la mucegai. Acest lucru este posibil deoarece lâna este o fibră naturală. Fibrele de lână permit de fapt trecerea umezelii fără a reține umiditatea din lâna însăși. Mucegaiul nu poate supraviețui fără un mediu umed pe care să crească.

În plus, singura modalitate pentru mucegai să crească pe lână este în cazul în care lâna este scufundată în apă, lucru care nu ar permite circulația aerului.

Vezi și: Ce înseamnă un sistem imunitar slăbit. Cum îți afectează funcționarea organismului

Lâna benefică pentru reglarea temperaturii

Lana are capacitatea unică de a auto-regla temperatura. Fibrele de lână păstrează un buzunar de aer aproape de corpul tău. Fibrele în formă de bobină sunt în mod natural excesul de căldură și umiditate din piele și creează o zonă optimă de temperatură pentru un somn bun.

Lâna, material non-toxic

Multe fibre sintetice și unele naturale sunt foarte inflamabile. Poliuretanul mai ales. Pentru a contracara acest lucru, prin lege, toate textilele utilizate în așternuturi trebuie să aibă substanțe chimice ignifuge adăugate. Lana este excepția. Deoarece absoarbe umezeala în miezul său, incendiile sunt stinse în mod natural. Pompierii poartă haine din lână din acest motiv, în unele țări ale lumii.

Vezi și: Sensibilitatea la miros, hiperosmia, cauze. Poate indica probleme neurologice

Lâna, benefică pentru persoanele cu artrită

Ca și în cazul celor cu fibromialgie, persoanele care suferă de artrită au nevoie de sprijin pentru articulațiile lor. Ei au nevoie de controlul temperaturii și moliciune. Au nevoie de un somn de întinerire. Lâna naturală, organică este soluția pură la problemele tale.

Fibrele de lână au o sertizare naturală în ele, ceea ce le oferă un suport elastic care îți leagănă corpul. Acesta a fost folosit în spitale pentru a diminua punctele de presiune.

Lâna, benefică persoanelor cu alergii și astm

Dacă aveți alergii și astm, trebuie mai ales să fiți atenți la alegerea așternutului unde vă veți petrece aproximativ o treime din viață. De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită la ceea ce se află în pernele dumneavoastră. Substanțele chimice toxice folosite ca substanțe ignifuge în materialele sintetice și unele textile naturale, cum ar fi bumbacul, vă pot agrava foarte mult problemele de respirație.

Țesăturile sintetice și umplutura în sine se descompun continuu în componentele lor pe bază, iar acestea le inspirați. Iar pentru a înrăutăți lucrurile, s-ar putea să fie târâtoare înfiorătoare în patul tău… Acarienii! Acarienii de praf sunt legați de păianjeni și căpușe.

Vezi și: Criza vârstei a doua, semne și cât durează. Care e "vârsta a DOUA" și de ce fericirea are formă de U. Leca: Femeile vor un partener uluitor, bărbații încep să fie puști

Prea mici pentru a fi văzute de ochiul neajutorat și trăiesc cu milioanele în paturi și se hrănesc cu fulgii de piele și mătreață. Corpul tău oferă mai mult de 50% umiditate de care au nevoie pentru a supraviețui și păstrează habitatul lor cald.

Acarienii de praf sunt, de asemenea, cauza numărul unu a alergiilor și a astmului.

Vezi și: Bicarbonatul de sodiu, efecte asupra sistemului digestiv și nu numai. Poate preveni răcelile

Fibromialgie

Diminețile sunt cele mai rele. Știți simptomele: reacțiile la anumite alimente și substanțe chimice, pierderea echilibrului, pielea ușor iritată, oboseala și rigiditatea. Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că așternutul poate contribui la accentuarea acestor simptome.

Saltelele, pernele și alte așternuturi sunt pătrunse de substanțe chimice ignifuge care te pot face să te simți mai rău. Fibrele sintetice irită pielea sensibilă.

Saltelele și perne realizate cu sintetice, cum ar fi poliuretan pot agrava aceste simptome. Noile saltele și perne pene oferă un habitat favorabil pentru acarienii de praf care provoacă simptome alergice și interferează cu respirația.

Dacă aveți fibromialgie, ar trebui să dormiți pe perne și așternuturi care oferă sprijin pentru punctele de presiune, reglează temperatura corpului și nu are substanțe chimice care să vă irite pielea. Lâna naturală, organică are toate aceste calități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel