La schi, cu test RT-PCR negativ sau certificat de vaccinare contra COVID. Primăria Brașov ia în discuție măsura

La schi, cu testul sau adeverinta după tine. Foto: Pixabay
După ce Austria a anunțat deja că va impune o astfel de măsură, și Primăria Brașov ia în discuție să le ceară schiorilor care vor veni la Poana Brașov să prezinte teste RT-PCR negative sau certificate de vaccinare contra COVID.

Cei care vor dori să practice sporturile de iarnă în sezonul 2021-2022 la Poiana Brașov vor avea, cel mai probabil, nevoie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19 ori un test negativ, a declarat joi, într-o conferință de presă, viceprimarul Sebastian Rusu, menționând că Primăria Brașov a început deja pregătirile pentru deschiderea sezonului de schi.

„Am început deja să ne pregătim pentru sezonul de schi. Am semnat deja ordinul pentru umplerea lacului - trebuie să-l avem la capacitate maximă pentru ca, atunci când este nevoie, să putem să începem producem zăpada artificială. Totodată, am avut discuții cu prefectul Cătălin Văsii privind modul cum vom proceda la deschiderea sezonului, să încercăm să anticipăm soluțiile, pentru că am văzut că, în Austria, de exemplu, schiorii vor trebui să aibă vaccinul sau un test RT-PCR negativ”, a afirmat Rusu.

Viceprimarul a precizat că sezonul de anul trecut a fost unul bun, foarte multă lume preferând să rămână pentru schi în stațiunile din țară și, astfel, și banii au rămas în țară.

Totodată, el a menționat că Primăria Brașov are pregătite mașini care să intervină în caz de polei, pe fondul schimbării bruște a temperaturilor.

„Vremea s-a schimbat, a început frigul. Din 20 octombrie, intrăm cu mașinile de deszăpezire în dispozitiv, însă am stabilit, pentru orice eventualitate, să fie disponibile două mașini (...) în caz de polei. La rectificarea bugetară, vom prinde banii pentru deszăpezire. (...) Trebuie să văd ultimele cifre, dar probabil că suma se ridică la aproximativ 6 milioane de lei", a afirmat viceprimarul liberal Sebastian Rusu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel