La ce vârstă poate începe un copil să își supravegheze frații mai mici

De la ce vârstă pot fi lăsați cei mici cu frații mai mari și care ar trebui să fie vârsta de la care un copil ar putea să aibă grijă de frații mai mici.

Un sondaj recent a examinat ce constituie neglijență atunci când lăsați un copil acasă singur sau când un unul dintre copii este desemnat să îi supravegheze pe frații mai mici, notează Healthline

„Nu există nicio vârstă fixă când copiii sunt gata să aibă grijă de alt copil. Depinde într-adevăr de vârsta copilului și de disponibilitatea copiilor de a ține locul adulților ", a declarat Eileen Kennedy-Moore, doctor, psiholog din New Jersey și autor al„ Kid Confidence: Help Your Child Make Friends, Build Resilience and Develop Real Self. -Stima."

Părinții trebuie să ia în considerare dinamica dintre membrii familiei atunci când au în vedere dacă un copil mai în vârstă ar trebui să aibă îngrijire de frățiorul lor, a spus Sarah Berger, doctorand, psiholog clinic din Maryland. De exemplu, nu ar sfătui ca o tânără de 12 ani și una de 9 ani să fie singure acasă dacă nu se înțeleg.

„Cu toate acestea, același tânăr de 12 ani ar putea avea o relație minunată cu copiii vecinului și ar fi potrivit ca el sau ea să supravegheze copiii vecinului", a spus dr. Berger.

„Cei mai mulți copii ar putea fi lăsați acasă pentru diferite perioade de timp între 10 și 12 ani", a spus ea. „Depinde de cât timp și de nivelul de maturitate al copilului. Pentru unii copii poate fi mai în vârstă. "

Copiii cărora le este frică să fie lăsați singuri, impulsivi sau iresponsabili nu trebuie lăsați acasă singuri, a adăugat Berger.

Cât de tânăr este prea tânăr?

Fran Walfish, psihoterapeut din California, a spus că tinde să creadă că copilul trebuie să aibă 15 ani pentru a fi lăsat singur timp de cel puțin 4 ore. Din nou, cifrele sunt subiective.

„Vă pot spune că există o mulțime de tineri de 15 și 16 ani pe care mi-ar fi foarte incomod să îi las singuri acasă timp de 4 ore. Pe de altă parte, există mulți tineri de 13 și 14 ani pe care mi-ar fi extrem de confortabil să-i las acasă singuri pentru o durată de 4 ore ", a spus dr. Walfish. „Părinții trebuie să își evalueze copilul individual. Independența, autonomia și libertatea sunt obținute prin demonstrarea constantă a comportamentului responsabil. "

Obținerea unor note bune, ascultarea indicațiilor părinților, o viață socială sănătoasă, a fi respectuos cu bătrânii, a avea o relație de prietenie cu frații și a face treburile gospodărești este ceea ce ea definește drept comportament responsabil.

„Copiii mai mici nu obțin automat aceleași privilegii pe care le-a câștigat fratele mai mare, demonstrând un comportament responsabil. Fiecare copil trebuie să-și câștige drumul ", a spus Walfish.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel