Vaccinul Johnson&Johnson în România. Andrei Baciu: vor veni din ce în ce mai multe doze

Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Primele doze din vaccinul Johnson&Johnson vor ajunge în România la mijlocul lunii aprilie, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei baciu, a declarat că primele doze din vaccinul Johnson&Johnson vor ajunge în România la mijlocul lunii aprilie. Fiind primul ser care se administrează o singură doză, autoritățile se gândesc să fie utilizat în zonele unde oamenii au un acces redus la servicii medicale.

”Cel mai probabil primele doze vor veni la mijlocul lunii aprilie în România şi pe măsură ce va creşte capacitatea de producţie vor veni din ce în ce mai multe doze. (...) Dacă mergi cu acest centru mobil într-un sat care se află la o distanţă de alte comunităţi, nu are medic de familie, nu are acces la alte servicii medicale, în momentul în care ai mers şi ai vaccinat toate persoanele care şi-au manifestat dorinţa în respectivul moment, când te vei întoarce, dacă foloseşti un vaccin cu două doze trebuie să te întorci peste 21, 28 de zile. Dacă te întorci în comunitatea respectivă trebuie să îi găseşti pe toţi cei care pe care i-ai vaccinat cu prima doză”, a afirmat Andrei Baciu, potrivit Realitatea.net.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel