Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Un cardiolog a avertizat că simptomele care afectează anumite părți ale corpului ar putea semnala faptul că inima ta nu funcționează așa cum ar trebui. Profesorul Anthony Mathur, cardiolog al Fundației Cellulelor Inimii, a explicat că atunci când inima devine prea slabă sau rigidă pentru a funcționa corespunzător, te confrunți cu o afecțiune cunoscută sub numele de insuficiență cardiacă.
Insuficiența cardiacă înseamnă că inima nu poate să pompeze sânge în jurul corpului în mod corespunzător. Afecțiunea nu înseamnă că inima ta a încetat să funcționeze, ci înseamnă că inima ta are nevoie de sprijin pentru a o ajuta să funcționeze mai bine.
"Un semn observabil este senzația de lipsă de aer, în special în timpul activității fizice, dar și în repaus. Un alt indicator cheie pentru posibila insuficiență cardiacă este un nivel neobișnuit de oboseală și slăbiciune", a spus prof. Anthony Mathur, potrivit Express.
În insuficiența cardiacă, inima poate întâmpina dificultăți în furnizarea de oxigen și nutrienți adecvați organismului, rezultând într-un aport insuficient de sânge către organele vitale și mușchi. Acest lucru poate duce la o senzație copleșitoare de oboseală
"În plus, umflarea este un semn timpuriu, deoarece organismul poate reține lichide, provocând umflarea picioarelor, gleznelor, picioarelor sau abdomenului. Un ritm cardiac neregulat sau rapid este un alt semn de avertizare timpurie de care să fii atent.
În cele din urmă, tusea persistentă cu sânge și șuieratul pot indica acumularea de lichid în plămâni. Recunoașterea acestor semne în stadiile incipiente este crucială pentru a căuta ajutor în timp util", a mai explicat medicul.
Vezi și: Norepinefrina: rolul dublu de neurotransmițător și hormon vital. Ce face mai exact
Deși aceste simptome pot fi asociate cu diverse probleme de sănătate, dacă persistă sau se înrăutățesc, este recomandabil să consulți un medic de familie.
"Dacă observi semne timpurii de insuficiență cardiacă, este crucial să iei măsuri. Contactează-ți medicul de familie sau sună la serviciile de urgență dacă simptomele sunt severe.
O consultare cu medicul de familie poate oferi informații valoroase cu privire la cauza simptomelor prin teste precum analizele de sânge sau scanările inimii", a mai spus prof. Mathur.
Vezi și: De ce transpirăm. Cauzele transpirației urât mirositoare
Retenție de apă - FOTO: Freepik@psodaz
Potrivit medicului, terapia cu celule stem ar putea fi folosită pentru a trata insuficiența cardiacă.
"Terapia cu celule stem pentru insuficiența cardiacă implică utilizarea celulelor stem ale unei persoane pentru a îmbunătăți funcționarea inimii. În această abordare, un cardiolog ar preleva celule stem din măduva osoasă sau țesuturile grase ale pacientului.
După procesarea acestor celule, acestea sunt reintroduse în inimă pentru a ajuta la repararea țesutului deteriorat și pentru a face ca inima să funcționeze la capacitatea normală. În cazul insuficienței cardiace, unde inima luptă să pompeze sânge corespunzător, utilizarea celulelor stem proprii ale unei persoane are diferite avantaje.
Vezi și: Inflamația, primul semn de avertizare al organismului. De câte feluri poate fi și ce înseamnă
Aceste celule stem pot deveni diferite tipuri, inclusiv celule musculare cardiace. Prin acest proces, ele încurajează inima să se repare singură și să crească noi vase de sânge. Celulele stem au și proprietăți antiinflamatorii, care pot calma inflamația adesea asociată cu insuficiența cardiacă.
Spre deosebire de transplantul de inimă, unde o inimă nouă de la un donator este implantată în corpul pacientului, terapia cu celule stem prezintă mai puține riscuri de respingere. Această abordare personalizată reduce necesitatea de medicamente imunosupresoare, făcând tratamentul potențial mai sigur și mai ușor de gestionat", a mai explicat medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...