Palpitațiile inimii, adesea...
Un raport al Institutului Național de Sănătate Publică privind boala COVID pe intervalul 7-13 februarie arată că 80,1% dintre îmbolnăvirile COVID înregistrate între 7 și 13 februarie au fost la persoane nevaccinate.
”COVID-19 - raport INSP: 80.1%% din decesele înregistrate în săptămâna 7 - 13 februarie au fost la persoane nevaccinate! În săptămâna 7 - 13 februarie 2022: - 50.6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate;- dintre persoanele vaccinate care s-au îmbolnăvit, 47% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză;- 80.1%% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile!”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.
Potrivit sursei citate, ”vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt esențiale”, iar ”prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare, se reduce considerabil riscul de deces”.
CITEȘTE și: Expert OMS: ”este încă prea curând” pentru un vaccin împotriva Omicron
Un expert OMS în epidemiologie susține că este ”prematur” să se discute despre un vaccin împotriva tulpinii Omicron. Experţi din întreaga lume revizuiesc în prezent actuala compoziţie a vaccinurilor anti-COVID-19, deşi consideră că este încă prematur să se determine dacă este necesar să fie dezvoltat un ser specific împotriva variantei Omicron, a declarat marţi un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). "Avem experienţa vaccinului împotriva gripei şi am instituit un grup de lucru în coordonare cu sectorul farmaceutic pentru a determina dacă este necesar un vaccin specific împotriva noii variante, dar este încă prea curând", a declarat la o conferinţă de presă epidemiologul OMS, Abdi Mahamud.
Experții de la Institutul Național de Sănătate Publică – INSP – au actualizat, marți, definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus, dar și Metodologia de supraveghere a COVID-19 și, odată cu ea, recomandările de testare pentru personalul medical. De asemenea, au fost introduse noi definiții pentru cazul COVID și contactul direct. Conform noilor reguli date de INSP, în cazul personalului medico-sanitar nevaccinat, recomandarea este ca acesta să se testeze cu teste antigen la fiecare trei zile sau cu test RT-PCR la șapte zile, dacă rata de incidență din localitate trece de 1,5 la mie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...