INSOMNIA se poate trata cu ceaiuri, dar uneori este nevoie de intervenția MEDICILOR

INSOMNIA se poate trata cu ceaiuri, dar uneori este nevoie de intervenția MEDICILOR, FOTO Pexels @ cottonbro
Insomnia se poate trata cu ceaiuri, însă se poate ajunge în faze în care doar intervenția medicilor poate rupe ”cercul vicios”. 

Medicul Ioan Bulescu a explicat la „Dicționar Medical” când este momentul ca psihiatrul sau neurologul să intervină în ruperea ”cercului vicios” în care se poate intra din cauza insomniei. 

”Tratamentul medicamentos pentru insomnie, de obicei, îl lăsăm mai la final. De multe ori sunt alte cauze și încercăm să le găsim pe acestea. Sigur, toate produsele/preparatele acestea care se gsesc, pot să aibă efect, nu știu cât ține de efectul placebo și cât ține de efectul substanței în sine, dar pot să aibă efect și sunt foarte bune.  Sunt o serie de ceaiuri care ua tendința de a relaxa și până la urmă, de asta este nevoie în cele mai multe cazuri. Dacă vorbim de tratament efectiv pentru insomnie, uneori este necesar așa ceva tocmai pentru a întrerupe un ciclu. Unii pacienți debutează cu insomnii de genul acesta, acute, după aceea au tendința să le psihizeze foarte mult. În sensul că se stresează că nu or să adoarmă și apoi nu adorm, sunt foarte obosiți, din nou sunt stresați că nu or să adoarmă și este un cerc vicios, care s-a fi închis singur acum o lună, dar că de atunci ei își fac probleme din cauza asta. Nu dorm, iar asta predispune la anxietate și la stres. (...) Este nevoie să-l întrerupem undeva (n.r. cercul vicios), etse nevoie ca unul dintre colegii noștri, că sunt psihiatrii sau neurologi să întrerupă cu niște medicamente ciclul acesta de anxietate și să îi lase să doarmă liniștiți”, a spus medicul Ioan Bulescu.

Insomnia și modificările în sfera psihologică

„La insomnia cronică ajungem fie din cauza acestui cerc vicios, fi din cauza unor probleme, modificări în sfera psihologică sau psihiatrică uneori, fie din cauza altor probleme care nu sunt recunoscute: vorbim de exemplu despre hipertiroidism, care este o patologie frecventă care se poate manifesta așa. Sigur că sunt și alte manifestări, dar asta ar fi o boală care nu ne lasă să dormim și nu ne lasă să facem nici alte lucruri și suntem foarte agitați”, mai spune acesta.

Problemele respiratorii pot duce la insomnie cronică

Pe de altă parte, mai explică el, mai sunt problemele respiratorii care pot conduce la insomnie cronică. „Unii pacienți care au apnee în somn se plâng de faptul că nu pot să doarmă. De fapt, ei dorm, li se oprește respirația, se trezesc și după aceea au tendința să le fie frică să mai doarmă, ca să nu se sufoce și atunci ei, când vin prima dată la medic, spun asta: nu pot să dorm. Mă trezesc noaptea și nu mai pot să adorm. Dacă îi întrebăm ulterior, vedem că de fapt sforăie, că li se oprește respirația, că ei se trezesc cu senzația de sufocare. Asta ar fi alt exemplu”, a continuat el. (Citește mai mult AICI)

Vezi și: Cum să ADORMI în 2 minute. Trucul militarilor americani. Trebuie să-l repeți în fiecare seară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel