Insomnia, cum o combatem. Regulile de igienă pe care să le aplicăm

Pastilele de dormit prescrise pentru insomnie pot da rar anumite reacții adverse periculoase
Mulți oameni nu reușesc să se odihnească bine, însă nu toți suferă de insomnii.

Insomnia este o boală care, de regulă, presupune să nu putem dormi bine cam trei nopți pe săptămână, cel puțin trei luni consecutive, susține pneumologul Oana Deleanu.

Potrivit acesteia, unii oameni cred că suferă de insomnie când dorm prost, însă, în unele cazuri ar putea fi alte boli.

”În primul rând, ne gândim la alte boli care ar putea să cauzeze insomnia. Alte boli fiind de la banalele probleme precum astm sau o simplă durere de cap sau o durere de burtă, ori de articulații și de fapt persoanele se trezesc din cauza acestor probleme, sau urinatul frecvent, se trezesc de multe ori ca să se ducă la baie, adorm greu înapoi, deci practic în spatele insomniei este o cauză medicală. Dar pot exista și anumite medicamente, anumite tratamente ce sunt administrate și cauzează insomnii. Dar pot fi și bolile precum depresie sau anxietate”, explică medicul Oana Deleanu.

Specialistul vorbește de aplicarea unor ”reguli de igienă a somnului”.

”Sunt multe persoane care au obiceiuri nesănătoase de viață și se plâng de insomnie, persoane care au tulburări de somn precum program neregulat de somn, o zi se culcă devreme, în altă zi se culcă târziu. Sunt persoane care fac exerciții fizice seara, fix înainte de culcare sau mănâncă mese copioase ori consumă alcool. Sunt persoane care beau cafea seara târziu. Totodată și gălăgia din dormitor, copii, sunetele de la vecini sau dacă perdele nu sunt trase și intră lumină în cameră sau dacă există ceas din acela cu leduri, pot apărea insomniile”, adaugă dr Oana Deleanu, arată Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel