Inimă, minte, relație complicată. Cum poate fi păcălită mintea de bătăile inimii

Boli cardiovasculare FOTO: pexels.com
Inima și mintea ar putea avea mici „inadvertențe”. Cercetătorii spun că mintea poate fi păcălită de bătăile rapide ale inimii, dar nu le „crede” pe cele mai lente decât normale.

O echipă de cercetători de la mai multe instituții din Franța și Italia au descoperit cum creierul uman poate fi înșelat să gândi că organismul lucrează mai mult decât o face în realitate.

În lucrarea publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences, grupul descrie experimente pe care le-au desfășurat cu voluntari care pedalau pe biciclete de fitness și ceea ce au învățat de la ei.

Oamenii se pot simți diferit în timpul diferitelor exerciții - uneori, ei simt că au mers foarte mult, de exemplu, dar pedometrul spune o poveste diferită. Adesea, estimările efortului depind de ritmul cardiac.

În acest nou efort, cercetătorii au căutat să afle mai multe despre relația complicată dintre inimă și minte.

Experimentele pe bicicleta de fitness

Experimentele au fost destul de simple. Optsprezece voluntari au pedalat pe biciclete de fitness în timp ce purtau căști. Regimul de pedalat a fost variat, iar bicicliștii au auzit sunetul unei inimi ce bate în căști. În unele cazuri, ritmul cardiac a fost lent, alteori a fost rapid. După pedalare, fiecare voluntar a fost întrebat cât de greu a simțit că au lucrat pe bicicletă.

Cercetătorii au descoperit că voluntarii au considerat că lucrează mai greu decât au lucrat în realitate atunci când au ascultat bătăi rapide ale inimii. Dar, de asemenea, ei au descoperit că nu au considerat că ar fi muncit mai puțin atunci când ascultau bătăi de inimă mai lente decât normal.

De ce mintea nu „crede” bătăile mai lente ale inimii

Cercetătorii susțin că este posibil ca mitea să fie păcălită ca să simtă exercițiile mai intense decât au fost de fapt. De asemenea, sugerează că motivul pentru care creierul refuză să „creadă” bătăile mai lente ale inimii este din cauza tehnicilor antice de supraviețuire.

Atunci când oamenii trebuiau să se bazeze pe mândria fizică pentru a supraviețui, ar fi fost dezastruos să se extenueze în timpul urmăririi prăzii, deoarece mințile noastre credeau greșit că nu muncim din greu. Ei mai notează că logica sugerează că ar fi mai greu să convingem pe cineva că nu muncește atât de tare pe cât credea, dată fiind experiența lor în efortul lor real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel