Ingredientul genial care te întinerește. Ce să-ți pui pe față pentru un ten perfect, dacă ai peste 23 de ani. Marinescu: O picătură face minuni

Ingredientul - Foto: Freepick @senivpetro
EXCLUSIV
Care este ingredientul anti-îmbătrânire și cu ce să te dai pe față pentru o piele și un ten perfect.

"Un lucru genial pentru seară pe care-l consider, nu imperios necesar, dar esențial, este aplicare spray-ului cu melatonină. Melatonina este hormonul tinereții. Melatonina nu se mai secretă în mod natural după 23 - 25 de ani.

Putem să o luăm ca și supliment. Comprimatele de melatonină care sunt mega, mega bine primite de către organism, pentru a compensa lipsa sau descreșterea de melatonină stimulată de organism.

Pe față, în momentul în care seara aplicăm spray cu melatonină, pentru că melatonina se sintetizează și se adiționează epidermei doar în perioadele de somn nocturn, nu de prânz. Doar somn nocturn. Atunci pielea va avea hormonul tinereții în cantități bune în fiecare seară și pielea va arăta foarte bine.

Următorul pas pe care l-aș sugera seara este aplicarea uleiului pe care le avem necesare pentru tipul nostru de vârstă, de piele.

Noi avem un ulei de seară universal, care are extract de mușețel, care să o stare de liniște. În general, uleiurile și cremele care au uleiuri esențiale în compoziție echilibrează foarte mult energiile de la nivelul feței. Dacă ai un miros bun, natural de flori, de plante, de ierburi, te liniștește. Cu siguranță acțiunea asupra feței va fi una mai bună", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Vârsta de la care trebuie să te dai cu creme pe față. Cum ne demachiem CORECT. Marinescu: Obligatoriu. Ar trebui să respectăm

Ingredientul recomandat celor de peste 25-30 de ani: E foarte hrănitor, foarte stimulent, foarte regenerat

 

"De asemenea, pe perioada serii putem să mai punem seruri dedicate tipului de piele. Un ser pe care-l recomand în general, în special persoanelor de peste 25 - 30 de ani, este serul cu factor de creștere epidermal și placentă.

E un ser foarte hrănitor, foarte stimulent, foarte regenerat, pentru că factorul de creștere epidermal, clar asta face: stimulează refacerea celulară de la nivelul epidemei, iar placenta e locul în care dintr-o sămânță se dezvoltă un bebeluș. Înseamnă că e cel mai hrănitor și plin de nutrienți amestec de aminoacizi pe care-l putem da pielii feței.

Seara, o să aplicăm crema pentru față dedicată tipului de ten și recomandarea mea este, și doamnelor le-am recomandat, și urmează această regulă de rutină cosmetică: să aplicăm o picătură din crema dedicată depigmentării, cu foarte multă vitamina C, dedicată luminozității și depigmentării. 

Dacă tenul nostru nu e neapărat pigmentat, dar e mai obosit, mai stresat, dacă aplicăm o picătură, o pompiță din această cremă, în crema de seară pe care o aplicăm în mod normal, diferența va fi una vizibilă.

Rostopasca - beneficii, efecte secundare și avertismente speciale. Lista BOLILOR pe care le poate trata

De două ori pe săptămână aș recomanda să facem ceva care nu are vârstă: un scrub pentru piele, pentru a permeabiliza foarte bine epiderma. Mai mult, scrub-ul o să elibereze zonele de pori dilatați, de puncte negre, vor lăsa pielea mai curată, mai liberă de toate impuritățile și atunci cu siguranță o să arate mult mai bine.

Și am mai putea aplica o mască dedicată tipului de ten.

Și ce-aș mai recomanda, măcar o dată pe săptămână, fără vârstă, un retinoid dedicat tipului de piele pe care-l avem și vârstei. Retinoizii sunt absolutul pe care-l putem oferi pielii, cu micile lor neajunsuri pe care le au. Dacă sunt aplicați corect pot să facă diferența totală între un ten normal și un ten spectaculos", a mai spus ea.

Ingredientul de aur anti-îmbătrânire: Cea mai fabuloasă descoperire

 

"Un ingredient, din punctul meu de vedere, standard de aur în anti-aging este retinolul și retinoizii. Retinoizii sunt, probabil, cea mai fabuloasă descoperire din ultimele decenii pentru piele. Pot fi folosiți și ca terapii medicale, și ca rutine cosmetice.

În momentul în care pielea a îmbătrânit are nevoie de retinoizi pentru că ei o să renoveze celular extrem de mult profilul personal și retinoizii trebuie aplicați doar seara, trebuie aplicați cu înțelepciune, cu chibzuință, exact cât să nu ne dea și partea agresivă a lor.

Retinoizii sunt acel ingredient, acel activ, care la început ar putea să facă mai mult rău decât bine și trebuie folosiți înțelept. Dar atunci când folosim retinoizii după metoda sandwich, de două ori pe săptămână, metoda sandwich fiind cea mai modernă metodă de aplicare a retinoizilor, înseamnă așa:

- aplicăm un strat de cremă de hidratare

- aplicăm un strat din retinoid pe care-l avem adaptat tipului de ten

- aplicăm încă un strat de cremă hidratantă.

Va arăta fabulos, pentru că nu există luminozitate mai intensă și piele mai sănătoasă decât pielea care folosește constant retinoizi, care nu trebuie întrerupți vara, de exemplu. Vara putem să-i folosim, cu obligativitatea cu sau fără retinoizi, a protecției solare.

Deci protecția solară este imperios necesară, fie că este minerală, fie că este o protecție sintetică, protecția solară trebuie folosită, pentru că Soarele este probabil, cel mai mare inamic al tenului. Realist, țin minte că în tinerețe nu-mi plăcea să folosesc, pentru că pielea era mai albicioasă, nu te bronzai. Nu, protecția solară trebuie folosită!", a completat ea.

Despre reacțiile adverse ale retinolului, citește mai departe AICI

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel