Trei factori de risc majori duc la...
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă o cantitatea dublă de sare față de cea recomandată 5grame/zi pentru un adult, fiind supuși unui risc mai mare de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual.
Astfel că, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente pentru 60 de categorii de produse.
Reperele globale propuse de Organizația Mondială a Sănătății au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.
Aceste repere pot împiedică producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în țările în care consumul acestor produs, poate crește rapid.
Conform studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regăsită depășește cu 420% recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, precizează InfoCons.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Schimbările extreme de temperatură...