Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Candida este un tip de ciupercă ce trăiește inofensiv în gură, intestin, vagin și pe piele. Dar dacă se întâmplă ceva care să strice echilibrul natural al corpului, acesta poate duce la infecții fungice: 75% dintre femei vor suferi afte la un moment dat în viața lor.
Studiile arată că soluțiile naturale pot fi o modalitate viabilă de abordare a candidei.
Candida nu cauzează în mod normal probleme, dar uneori se poate multiplica prea repede, ducând la o infecție cunoscută sub numele de candidoză. Candidoza se numește aftă atunci când se dezvoltă în gură sau vagin.
De asemenea, poate afecta pielea și unghiile, provocând infecții precum piciorul atletului și poate contribui la afecțiuni inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.
Unii specialiști cred, de asemenea, că candida poate pătrunde în sânge, afectând articulațiile, inima și creierul.
Simptomele candidei includ:
Senzația de oboseală
crize recurente de afte
balonare și alte afecțiuni digestive
infecții urinare repetate
Ce cauzează candida
Stresul poate afecta sistemul nostru imunitar, declanșând creșterea candidei, în timp ce folosirea antibioticelor pentru perioade lungi de timp poate afecta starea de echilibru a bacteriilor din intestin, reducându-ne apărarea.
Consumul de alimente prelucrate cu zahăr sau consumul prea mult de alcool poate hrăni și ciuperca, provocând o creștere excesivă a candidei.
Celulele Candida sunt protejate de pereți robuști, de hemiceluloză și de un „biofilm” dur. Într-un studiu de laborator, cercetătorii americani au descoperit că enzimele digestive care ajută la descompunerea pereților celulelor hemicelulozei din fructe, legume și cereale, pot ajuta, de asemenea, la descompunerea pereților celulari ai candidei și chiar prevenirea formării biofilmelor.
Aceste enzime digestive sunt produse de bacterii intestinale „bune”, dar pot fi găsite și în suplimente.
Rolul bacteriilor benefice
Unele tipuri de bacterii intestinale bune, cum ar fi lactobacilul, pot opri multiplicarea candidei. De fapt, un studiu publicat în Journal of Clinical Gastroenterology a concluzionat că „bacteriile benefice, în special lactobacilii, ar putea fi privite ca o alternativă bună pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor cu candida”.
Creșteți aportul de usturoi
Usturoiul este un puternic antifungic natural, datorită compușilor activi puternici numiți alicină și ajoenă. În 1987, cercetătorii japonezi au descoperit că ajoena ar putea inhiba creșterea candidei, în timp ce un studiu de laborator efectuat de Universitatea Putra Malaysia a constatat că alicina era eficientă în combaterea candidei.
Adăugați niște oregano
Încercările oamenilor de știință italieni efectuate pe uleiuri esențiale, inclusiv mentă, busuioc, lavandă, arbore de ceai și oregano, au relevat că uleiul de oregano ar putea inhiba creșterea și activitatea celulelor candidei. Cu toate acestea, sunt necesare studii mai ample pentru a afla cum poate fi utilizat uleiul ca remediu alternativ pentru candida.
Uleiul de cocos
Acidul caprilic, care se găsește în uleiul de cocos, este un agent natural anti-fungic cunoscut. Cercetările comune efectuate de Kannur Dental College și Kannur Medical College din India au confirmat că uleiul de cocos a avut o „activitate antifungică semnificativă” pe probe de candida orală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...