Indemnizație de hrană pentru bolnavii cu tuberculoză tratați în ambulatoriu
23 oct 2020 / 10:42

Medicamente
Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi HOTĂRÂREA GUVERNULUI privind aprobarea cuantumului indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză tratate în ambulatoriu. 

Conform documentului, începând din data de 1 noiembrie 2020, se aprobă cuantumul indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu. Acesta se stabilește pe baza nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice, cu modificările ulterioare, corespunzător categoriei de bolnavi TBC, respectiv de 16 lei/zi pentru pacienții adulți și de 15 lei/zi pentru pacienții copii.

Prin această măsură se urmărește motivarea pacientului pentru respectarea tratamentului complet, până la vindecare.

Acordarea unei indemnizații lunare de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză a fost prevăzută pentru prima dată în cuprinsul Legii nr.302/2018, pentru asigurarea aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculoză pe toată perioada de tratament în ambulatoriu. 

G Ad:

Metodologia de acordare a a acestei indemnizații se va face prin ordinul comun al ministrului Sănătății și Justiției.

Ştiri Recomandate

Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
3 alimentare care sporesc concentrarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri