Cercetătorii au realizat o...
Antrenarea mușchilor pelvieni printr-o aplicație pe telefon le ajută pe femei să reducă incontineța urinară acuzată de râs, tuse ori strănut, a fost scopul unui studiu îndelungat realizat de o echipă de medici și cercetători de la Universitatea Umeå din Suedia.
Studiul are la bază o lucrare de dizertație și, timp de 3 luni, a testat 123 de femei care s-au confruntat cel puțin săptămânal cu incontinență urinară. 62 dintre ele au fost repartizate într-un grup ce a folosit aplicația, iar restul nu.
Circa 90% din grupul care a folosit aplicația a raportat ameliorări ale simptomelor, comparativ cu 20% din celălalt grup. Grupul care utilizează aplicația a raportat și o reducere a numărului mediu de episoade de incontinență, de la trei la una pe săptămână, potrivit health.harvard.edu.
Studiul, primul, a fost publicat pe 9 septembrie 2016 de publicația Neurourologie și Urodynamics.
„Auto-gestionarea incontinenței urinare prin intermediul unei aplicații mobile are efecte relevante clinic asupra simptomelor și calității vieții. Acest lucru este valabil în special pentru femeile cu așteptări ridicate privind auto-administrarea aplicațiilor și pentru cei care au folosit aplicația (...). În plus, dincolo de stabilirea studiului odată ce aplicația era liberă, majoritatea simptomelor utilizatorilor s-au îmbunătățit dacă utilizatorii au terminat trei luni de formare", se arată la concluziile lucrării de dizertație a Emmei Nyström pe site-ul Universității Umeå.
Studiul Emmei poate fi citit AICI.
Aplicația poate fi descărcată în țări ca Suedia, Anglia, Finlanda, Germania și Spania, după cum arată și site-ul acesteia.
Cercetarea din dizertația a fost continuată până în 2018 când s-a publicat un nou studiu care confirmă eficiența aplicației.
„Am observat îmbunătățiri semnificative și relevante din punct de vedere clinic în severitatea simptomelor și a calității vieții după doi ani de tratament după o aplicație mobilă. Dintre participanți, 66,7% au considerat că incontinența s-a îmbunătățit. La urmărirea de doi ani, două femei au fost supuse unui test de incontinență, două treimi dintre femei simțind că ar putea contracta corect mușchii pelvieni și utilizarea produselor de protecție pentru incontinență s-a redus", se arată în cercetarea publicată în 2018.
Noua cercetare poate fi consultată AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...