Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Închidere percutană de defect septal atrial la Spitalul Universitar din București
04 iul, 16:48
Medici cardiologi de la Spitalul Universitar de Urgență din București au efectuat o închidere percutană de defect septal atrial.
Imagine din timpul operației de închidere percutană de defect septal atrial  FOTO: Facebook SUUB

Închidere percutană de defect septal atrial. La Spitalul Universitar de Urgență s-a realizat recent o procedură în premieră: o închidere percutană de defect septal atrial, anunță reprezentanții unității medicale pe Facebook. Spitalul Universitar este singurul spital de stat din București unde această procedură se face în baza unui program al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Defectul septal atrial este o malformație cardiacă congenitală în care există o comunicare anormală între cele două atrii, camerele superioare ale inimii, explică sursa citată. „Defectul septal atrial se închide fie prin intervenție chirurgicală, fie, în anumite cazuri care se pretează, cu ajutorul unui device care este ca o umbrelă", afirmă profesorul Dragoș Vinereanu, medic primar cardiolog, coordonatorul echipei de medici de la SUUB.

Închidere percutană de defect septal atrial: medic din Croația

Pe durata a opt ore, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au realizat 4 astfel de intervenții, pacienții având între 30 și 57 de ani.

Specialiștii de la SUUB au fost asistați de medicul Neven Cace, medic cardilog pediatru la Spitalul Clinic Central din Rijeka, Croația.

„Închidere percutană de defect septal atrial s-a efectuat sub anestezie generală. Apoi, medicul a realizat o incizie de mici dimensiuni la nivel inghinal. Prin acea incizie milimetrică, medicul a introdus un tub subțire și prin el, un cateter. De-a lungul cateterului, medicul a introdus dispozitivul de tip umbrelă pe care l-a plasat la nivelul DSA, iar dispozitivul a «acoperit» defectul. Fiind o procedură miniminvazivă, recuperarea pacienților este rapidă", se explică pe Facebook.


Ştiri Recomandate

Expunerea la nicotină în primii 4 ani de viață, probleme de hiperactivitate și conduită
Test de sânge care arată ritmul personal de îmbătrânire
Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Comentarii