Incendiu Matei Balș. Radu Țincu: oricând, în orice spital din România, este posibilă o tragedie
02 feb, 12:04

Medicul Radu Țincu a făcut declarații șocante la un post TV. Specialistul a afirmat că o tragedie similară celei de la Matei Balș este posibilă ”în orice spital din România”.

Medicul Radu Țincu de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București susține că multe dintre anchetele și rapoartele făcute de autoritățile sanitare sfârșesc în bibliorafturi. 

”Multe dintre aceste măsuri de conformare în primul rând nu se pot pune în practică pentru că ţin de infrastructura spitalului. Spre exemplu, când sunt prea aglomerate paturile din secţia respectivă nu e decât o singură variantă - să reduci numărul de paturi. Varianta să extinzi şi să lărgeşti saloanele este imposibilă, pentru că spitalele sunt vechi. Oricând, în orice spital din România, o tragedie asemănătoare este posibilă şi doar norocul face să nu se întâmple în zilele următoare. Sunt spitale unde nu există senzori pentru detectarea fumului şi atunci orice incendiu care apare este detectat abia când începi să vezi fumul sau să vezi flăcările care ard instituţia respectivă", a spus medicul Radu Ţincu, marţi, 2 februarie, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3. 

Ştiri Recomandate

Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Walter Zenga s-a vaccinat de două ori anti-COVID. MOTIVUL
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri