Înălțimea favorizează apariția unor boli. Persoane înalte, predispuse fibrilației arteriale

Înălțimea – FOTO: Pexels@Shvets Production
Înălțimea unei persoane poate determina apariția unor boli.

Înălțimea este unul din factorii de risc pentru apariția unor boli. Cercetătorii de la Rocky Mountain Regional VA Medical Center, SUA, arată că în funcție de înălțimea unei persoane pot apărea anumite adecțiuni.

Peste 1000 de boli au fost analizate în raport cu înălțimea a 250.000 de adulți, notează Medical Express.

Vezi și: 

Cum afectează înălțimea sănătatea omului

Noul studiu a analizat peste 1.000 de afecțiuni și trăsături în total, ceea ce îl face cel mai amplu studiu de până acum privind înălțimea și bolile. Cercetătorii concluzionează că înălțimea poate fi un factor de risc nerecunoscut anterior pentru mai multe afecțiuni comune la adulți.

Rezultatele au confirmat constatările anterioare conform cărora a fi înalt este legat de un risc mai mare de fibrilație atrială și de vene varicoase, precum și de un risc mai mic de boli coronariene, hipertensiune arterială și colesterol ridicat.

De asemenea, studiul a scos la iveală noi asocieri între o înălțime mai mare și un risc mai mare de neuropatie periferică, care este cauzată de afectarea nervilor de la nivelul extremităților, precum și de infecții ale pielii și oaselor, cum ar fi ulcerele de la picioare și picioare.

„Am găsit dovezi că înălțimea la adulți poate avea un impact asupra a peste 100 de trăsături clinice, inclusiv asupra mai multor afecțiuni asociate cu rezultate slabe și calitatea vieții – neuropatia periferică, ulcerele membrelor inferioare și insuficiența venoasă cronică.

Concluzionăm că înălțimea poate fi un factor de risc care nu se modifică, nerecunoscut pentru mai multe afecțiuni comune la adulți”, a precizat Sridharan Raghavan, potrivit Medical Express.

Cercetătorii spun că sunt necesare mai multe studii pentru a clarifica unele dintre asocieri și că studiile viitoare ar beneficia de includerea unei populații internaționale mai mari și mai diverse.

Vezi și: Trei alimente nesănătoase, consumate zilnic: Medic: Combinația între ele ne face extrem de mult rău. Care sunt acesteaExistă vaccin pentru boala lui Jens Stoltenberg, diagnosticat cu Zona Zoster. Cătănaș: Dacă imunitatea scade, virusul se reactivează! E foarte dureroasă

Persoanele înalte, risc de fibrilație arterială

Persoanele mai înalte au risc crescut de a dezvolta fibrilație arterială, bătăi neregulate și adesea rapide ale inimii care pot duce la accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și alte complicații, potrivit unui nou studiu Penn Medicine.

Cercetătorii au descoperit că riscul apariției fibrilației arteriale a crescut proporțional cu înălțimea subiecților, arată Medical News Today.

"Descoperirile noastre sugerează că ar putea fi benefic să încorporăm înălțimea în instrumentele de predicție a riscurilor pentru fibrilația atrială", spune autorul principal al studiului, dr. Michael Levin.

Vezi și: Hidratarea pe timpul verii. Care apă e mai bună? Plată sau minerală

Fibrilația arterială afectează zeci de milioane de oameni

Fibrilația arterial care afectează mai mult de 33 de milioane de oameni din întreaga lume, este un ritm cardiac comun, anormal. Există o serie de factori de risc clinic pentru dezvoltarea afecțiunii, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet zaharat, și obezitatea.

Studiile observaționale, examinând datele la nivel de populație, au descoperit că persoanele mai înalte par să aibă un risc mai mare de a dezvolta fibrilație arterială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel