Înșelăciune cu măști medicinale: prejudiciu de peste 220.000 de lei

Măști
Un administrator al unei farmacii a fost înșelat cu o sumă mare de bani. El a achitat 50.000 de măști medicinale, pe care nu le-a mai primit.

Un bărbat care pretindea că este reprezentantul unei societăți comerciale s-a oferit să vândă, unui administrator al unei farmacii, 50.000 de măști medicinale contra sumei de 223.125 de lei. Potrivit IPJ Maramureș, administratorul farmaciei a făcut plata, însă nu a mai primit măștile medicinale.

El a sesizat poliția și a început cercetarea, iar în surt timp au fost recuperați aproape toți banii. „În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii maramureşeni au reuşit să identifice trei bărbaţi, domiciliaţi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Galaţi şi Cluj, doi bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar unul bănuit de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii maramureşeni în colaborare cu cei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele a doi dintre suspecţi. În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate mai multe mijloace de probă care au completat ansamblul probator administrat până în momentul respectiv. 

Faţă de unul dintre bărbaţii cercetaţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj”, se arată în comunicatul remis presei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel