"Imobilizarea piciorului nu este semnificativă pentru vindecare". Dr. Răzvan Dragomir: Ar putea să apară o vindecare spontană a meniscului, dar se întâmplă rar

Imobilizare genunchi - Foto: Freepik @kingmakers
EXCLUSIV
Când este indicată mobilizarea piciorului în cazul rupturii de menisc. Cât de importantă este această tehnică de tratament.

Rupturile de menisc sunt leziuni comune ale genunchiului, iar trtamentul lor poate implica diverse metode, în funcție de severitatea leziunii și preferințele medicului.

Una dintre metodele utiliate pentru vindecarea rupturilor de menisc este imobilizarea piciorului, care are ca scop stabilizarea genunchiului și reducerea stresului exercitat asupra meniscului pentru a facilita procesul de vindecare.

Imobilizarea piciorului poate fi realizată în mai multe moduri, iar alegerile exacte pot depinde de natura specifică a rupturii de menisc și de nevoile individuale ale pacientului.

Medicul Răzvan Ionuț Dragomir ne-a vorbit despre modalitatea de imobilizare a piciorului și ne-a explicat când este indicată.

"Imobilizarea, ca modalitatea de vindecare în cazul unei rupturi de menisc, are o oarecare importanță doar dacă leziunea de menisc ar fi incompletă și în baza meniscului, în zona unde în zona roșie, cum spunem noi în zona cu vascularizație, pentru că ar putea să apară chiar o vindecare spontană a meniscului. Se întâmplă uneori, dar aceste situații sunt mai rare. 

Sanador

Mai frecvent se lezează sau se rup pe marginea liberă, marginea care privește către partea centrală a articulației și marginea asta liberă de obicei neavând vascularizație, când se rupe rămâne ruptă și apoi doar prinntr-o intervenție se poate rezolva. 

Un tip anume de imobilizare în această perioadă e mai mult cu scop a ameliorării simptomelor și a da un oarecare confort pacientului. 

Dar nu, imobilizarea nu este semnificativă pentru vindecare", a declarat dr. Răzvan Ionuț Dragomir, medic primar Ortopedie Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

Este important de menționat că imobiliarea piciorului este doar o componentă a planului de tratament pentru rupturile de menisc, dar în unele cazuri poate fi necesară terapie fizică pentru a restabili mobilitatea și forța în genunchiului afectat după perioada de imobilizare.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel