Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țigările electronice, victime: 26 de morți, 1.300 cazuri de boli pulmonare, unii pacienți reinternați
13 oct, 12:55
Țigările electronice bagă din ce în ce mai mulți oameni în spital. În SUA sunt 26 de decese puse pe seama vapingului. Circa 1.300 de persoane au dezvoltat boli pulmonare, iar unele dintre acestea au fost chiar reinternate!
Tigarile electronice de tip vaping baga din ce în ce mai multe persoane în spital

Mai mulți pacienți care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit țigări electronice au fost din nou spitalizați, au anunțat autoritățile medicale din Statele Unite, care continuă să investigheze în legătură cu această epidemie de boli pulmonare care a făcut până în prezent 26 de morți, relatează AFP.

Externați, apoi reinternați

Circa 1.300 de cazuri de boli pulmonare severe asociate cu folosirea țigărilor electronice (o practică denumită „vaping") au fost raportate în toată țara începând cu luna martie și practic toți pacienții au fost spitalizați.

„Am fost informați că mai multe persoane au fost internate din nou pentru îngrijiri medicale după ce au părăsit spitalul, unde s-au aflat din cauza unei infecții pulmonare. Trebuie să înțelegem mai bine aceste situații", a declarat pentru presă Anne Schuchat, un oficial al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Ea a precizat că este vorba despre „cel puțin cinci persoane” și că perioada de timp între externarea și internarea din nou a acestora variază între cinci și 55 de zile.

Motivele acestor noi spitalizări rămân, în acest stadiu, încă neclare, chiar dacă anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, precum reluarea folosirii țigărilor electronice sau sensibilitatea crescută a pacienților la infecții după ce au contractat o boală pulmonară.

Autoritățile au recomandat ca toți pacienții să facă un control de rutină, în termen de șapte zile de la externare.

De ce s-au îmbolnăvit

Anne Schuchat a declarat că cercetările realizate la nivel național au sugerat că produsele folosite de persoanele care s-au îmbolnăvit conțineau THC (tetrahidrocanabinol), agentul psihoactiv din canabis, fapt care a determinat autoritățile sanitare americane să îndemne populația să evite „vaping-ul", mai ales dacă rezervele cu infuzii lichide au fost cumpărate de la dealeri, notează Agerpres.

Unul sau mai mulți aditivi din acele infuzii lichide sunt bănuiți că provoacă îmbolnăviri, însă analizele de laborator nu au reușit deocamdată să îi identifice.

Mai multe orașe din Statele Unite intenționează să adopte sau au votat deja interdicții ce vizează țigaretele electronice, fie totale, fie doar în cazul produselor aromate (cu alte arome decât cea de tutun, precum cele de mentă, mentol și fructe), cu scopul de a-i împiedica pe tineri să înceapă să consume astfel de produse.


Ştiri Recomandate

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici
Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste
Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent
Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate
Colangita biliară primitivă, dezbatere în direct la DC Medical
Mai multe antibiotice orale, mai mare riscul de Parkinson
Coșmaruri, 7 declanșatoare comune pentru visele urâte
Comentarii