Hrana sattvică: beneficii neașteptate pentru sănătate

Hrana sattvică    Foto: yogasat.ro
Hrana sattvică aduce multiple beneficii pentru sănătate, îmbunătățind sistemul imunitar. Iată de ce ar trebui adoptată o astfel de dietă.

Se spune că „ești ceea ce mănânci”, iar o dietă sattvică poate demonstra asta. S-a dovedit că schimbarea unei diete sattvice ajută la purificarea minții, eliberează corpul de toxinele acumulate, curățând astfel atât corpul, cât și mintea. Aderarea la o dieta sattvica joaca un rol esențial în atingerea unui echilibru fizic si psihic.

Iată câteva beneficii pe carele aduce sănătății dieta Sattvic

Sistem imunitar îmbunătățit

Dieta sattvică este deosebit de hrănitoare, deoarece 40% din dietă implică legume și fructe crude în salate. Consumul de alimente proaspete naturale produce toți nutrienții esențiali, fibre alimentare, antioxidanți, proteine, minerale și grăsimi mononesaturate. Mai mult decât atât, dacă este urmată în mod regulat, promovează imunitatea organismului, permițând un sistem imunitar mai sănătos.

Ajută la pierderea în greutate

Mâncarea Sattvic este făcută folosind carbohidrați și calorii scăzute, compuse în principal din ingrediente care sunt bogate în vitamine, minerale și proteine. În plus, alimentele sattvice sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la reducerea caloriilor și vă face să vă simțiți mulțumiți și bine hrăniți după orele mesei.

Menține echilibrul în trup și minte

O dietă bună face mintea mai ageră și corpul mai energic, aduce liniște și fericire. Dieta sattvică este plină de bunătăți care susțin stabilitatea corpului și a minții.

Îmbunătățește sistemul digestiv

A ține o dietă sattvică înseamnă în principal să consumi alimente proaspete. Acest lucru se datorează faptului că legumele și fructele au maximum de nutrienți, minerale și fibre atunci când sunt consumate crude. Acest lucru favorizează digestia ușoară datorită alimentelor bogate în fibre, care asigură o absorbție sănătoasă a nutrienților din alimente.

Previne bolile cronice

Dieta sattvică este bogată în fibre, nutrienți și antioxidanți, ceea ce previne anumite boli cronice. În plus, o dietă sattvică vă asigură că stați departe de alimentele prăjite și procesate. Acest lucru ne menține stomacul fericit și ajută organismul să lupte împotriva multiplelor infecții.

Ajută organismul să se detoxifice

Un indiciu simplu care vă poat espune dacă aveți acumulate toxine în corp este balonarea, durerile de cap, erupțiile cutanate, oboseala sau greața. Trecerea la o dietă sattvică poate ajuta la detoxifiere și la vindecarea corpului.

Menține energia

O schimbare vizibilă poate fi observată într-o lună de la trecerea la o dietă sattvice. Corpul se simte ușor și activ, cu mai multă flexibilitate decât înainte. Ca rezultat, starea de spirit este fericită, rezultând o schimbare notabilă a eficienței muncii.

Recomandate de mulți, beneficiile unei diete sattvice pot fi experimentate în prima săptămână de la începerea dietei.

Alimentele sattvice includ: nuci, semințe și uleiuri crude, neprocesate, neprăjite și nesărate, în cantități mici, fructe, lactate, legume, cereale integrale, miere, zahăr crud, condimente, plante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel