Horia Moculescu are probleme de sănătate. Fiica artistului: respira foarte greu, nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult UPDATE

Descriere foto: Horia Moculescu, captura foto EVZ
Celebrul compozitor Horia Moculescu se confruntă cu probleme de sănătate.

UPDATE 17.41 Nidia Moculescu, fata compozitorului, a avut prima reacție după ce s-a vehiculat că tatăl ei ar fi în stare gravă. Aceasta a declarat pentru DC News că Horia Moculescu nu este în stare gravă și neagă informațiile apărute în presă despre starea de sănătate a tatălui său: "Nu este adevărat! În niciun caz! De unde apar știrile astea, nu știu…", a spus Nidia Moculescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Știre inițială:

Celebrul compozitor Horia Moculescu a fost supus unui tratament cu oxigenoterapie. Acesta suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), boală de care a fost diagnosticat în urmă cu un an. Nidia, fiica celebrului compozitor, dar și câțiva apropiați, au declarat că artistul a fost supus unui tratament cu oxigenoterapie și că, în acest moment, starea sa de sănătate este stabilă. 

„Are un aparat care crește cantitatea de oxigen din sânge, a avut niște probleme în ultima vreme, respira foarte greu, nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult, așa se întâmplă mai ales iarna, din cauza frigului. Horia este conectat la acest aparat mobil, prin două fire fixate în nas. Acum se simte cu mult mai bine, după oxigenoterapie, starea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor, nu are nevoie de internare, fiica lui se speriase foarte tare”, au declarat pentru Impact apropiații lui Horia Moculescu.

Compozitorul a fost diagnosticat cu BPOC după ce a fumat 30 de ani.

”Sunt alături de el, este normal să îi fiu alături, nu gătim împreună, mai mult el gătește, iar de sărbători vom petrece separat, eu cu prietenii mei, iar tata cu prietenii lui. Ne împărțim”, a spus Nidia Moculescu, la emisiunea ”Prieteni de la 11”, difuzată pe Antena 1, în urmă cu un an.

Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC), denumită și boala cu mai multe fețe, afectează, pe rând, toate organele. Variază de la bronșită până la emfizem pulmonar. Mai mult de jumătate dintre pacienții care suferă de BPOC nici nu știu că sunt bolnavi, dat fiind faptul că simptomele ei timpurii pot fi ușor confundate cu efectele fumatului excesiv sau cu cele ale înaintării în vârstă (tuse, producție cronică de spută, senzație de sufocare, oboseală). În urmă cu ceva timp, compozitorul regreta că s-a lăsat pradă viciilor și că a fumat peste 40 de ani, câte 3 pachete de țigări pe zi. 

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel