Holeră, opt persoane au murit din cauza bolii

Opt persoane au decedat din cauza holerei, în Sudan. Șase dintre ele sunt în statul Nilul Albastru, potrivit OMS.

Opt persoane care s-au îmbolnăvit de holeră în Sudan au decedat, dintre care şase în statul Nilul Albastru, din sudul ţării, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), notează de agerpres.ro

În total, 184 de cazuri de holeră au fost raportate în această ţară luna trecută, dintre care 128 în statul Nilul Albastru şi 56 în statul vecin, Sennar, a precizat miercuri OMS într-un comunicat.

"Opt decese cauzate de holeră au fost înregistrate de Ministerul Federal al Sănătăţii, şase în statul Nilul Albastru şi două în statul Sennar", a indicat OMS.

"Colaborăm permanent cu Ministerul Sănătăţii, autorităţile şi cu alţi parteneri (...) pentru a preveni producerea altor decese", a declarat reprezentantul OMS în Sudan, Naeema al-Gasseer, în comunicatul citat.

Potrivit organizaţiei, 36 de tone de medicamente şi de echipamente pentru tratarea holerei au ajuns la Khartoum, de unde vor fi transportate în zonele afectate.

Transportul include, de asemenea, medicamente pentru cele 2.500 de persoane suferind de deshidratare severă, care vor fi transportate la centrele dedicate luptei împotriva acestei boli din Nilul Albastru, Sennar şi din alte zone învecinate.

Potrivit unei avertizări făcute de OMS pe 11 septembrie, cazurile de holeră şi diaree acută s-ar putea răspândi din cauza calităţii proaste a apei, agravată de inundaţiile recente.

Holera este o infecţie intestinală extrem de contagioasă cauzată de ingestia de apă sau alimente contaminate, care se manifestă prin diaree violentă şi deshidratare severă.

Zeci de oameni au murit din cauza diareei acute în 2016 în Sudan.

Statul Nilul Albastru a fost teatrul unei rebeliuni conduse de Mişcarea de Eliberare a Poporului Sudanez (SPLM-N) împotriva guvernului de la Khartoum din 2011. Armata a declarat încetarea focului în regiune după demiterea în aprilie a preşedintelui Omar el-Bechir, aflat la putere de 30 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel