Hipotiroidism: simptome întâlnite în 6 situații diferite

Bolile de tiroidă pot fi prevenite prin adoptarea unui anume stil de viață
Diagnosticarea hipotiroidismului poate fi o provocare în cazurile în care simptomele nu sunt tipice, explică experți de la Harvard School of Medicine.

Hipotiroidism. Specialiști ai Școlii de Medicină din cadrul Universității Harvard spun că unele persoane peste 60 de ani au puține simptome de hipotiroidism în timp ce altele prezintă aceleași simptome ca și tinerii care se confruntă cu hipotiroidism. Și că simptomele atipice fac diagnosticarea mai dificilă.

Cei de la Harvard susțin că oricare dintre următoarele semne și simptome poate indica hipotiroidism la o persoană mai în vârstă:

* Colesterol ridicat inexplicabil - colesterolul ridicat este uneori singura dovadă a unei glande tiroide nu prea active la un vârstnic. Un colesterol ridicat necesită o evaluare a tiroidei.

* Insuficiență cardiacă - volumul de sânge redus, contracțiile mai slabe ale mușchiului cardiac și o frecvență cardiacă mai lentă - toate cauzate de niveluri scăzute ale hormonilor tiroidieni - pot contribui la insuficiența cardiacă, atunci când inima nu poate pompa sângele la fel de eficient, așa cum ar trebui.

* Schimbări ale tranzitului intestinal - o persoană mai în vârstă cu hipotiroidism ar putea avea constipație.

* Dureri articulare sau musculare - durerea vagă la nivelul articulațiilor este un simptom clasic de hipotiroidism. Uneori este singurul simptom al hipotiroidismului la un vârstnic. Multe persoane se confruntă cu dureri musculare generale, în special în grupele musculare mari, precum cele din picioare.

* Probleme psihiatrice - depresia clinică este un simptom frecvent la persoanele mai tinere cu hipotiroidism și poate afecta și persoanele în vârstă. Diferența este că la vârstnici poate fi singurul simptom de hipotiroidie. Unii adulți în vârstă dezvoltă, de asemenea, psihoză cu comportament delirant sau halucinații.

* Declin cognitiv - vârstnicii cu o glandă tiroidă nu prea activă pot fi uneori diagnosticate greșit ca având demență. De aceea, medicii comandă, de obicei, testarea tiroidiană la persoanele cu declin cognitiv. Dacă o persoană dragă este evaluată pentru demență, asigurați-vă că un test tiroidian este parte a evaluării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel