Hipertensiune, tratamentul optim la pacienții cu AVC

Un medicament comun pentru hipertensiune, periculos în doză mare
Tratamentul agresiv al hipertensiunii arteriale la pacienții cu AVC ar putea face mai mult rău decât bine pe termen lung, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea Georgia.

Șaizeci la sută dintre pacienții cu accident vascular cerebral admiși la camerele de urgență din SUA au tensiunea arterială crescută, iar multe studii spun că, având o presiune ridicată a sângelui la momentul AVC-ului, poate duce la rate mai mari de deces și invaliditate majoră.

Dar scăderea prea mult tensiunii arteriale cu medicamente poate fi, de fapt, împotriva răspunsului de protecție al organismului care se luptă să mențină fluxul de sânge în țesuturile afectate creierului.

O dilemă clinică

„Este o dilemă clinică", a spus autorul studiului, Changwei Li, un profesor asistent de epidemiologie și biostatistică la Facultatea de Sănătate Publică de la Universitatea Georgia.

Poate fi mai bine să fie menținută tensiunea arterială puțin mai mare decât în mod obișnuit, mai aproape de 140/90 mmHg, decât o tensiune arterială bună de 120/80 mmHg, ceea ce deschisă discuția despre care varianta mai bună.

În prezent, tratamentul hipertensiunii arteriale pentru pacienții cu AVC acut se bazează pe experiența clinică a medicilor și pe judecata lor", a spus Li. „Nu există nicio orientare cu privire la cât de scăzut ar trebui menținută tensiunea arterială".

Cheia constă în găsirea unui echilibru adecvat între menținerea fluxului sanguin către creier și reducerea efectelor negative pe termen scurt și lung.

Cum au realizat studiul

Pentru a ajuta la identificarea acestei tensiuni arteriale optime, Li și co-autorii săi au analizat relația dintre tensiunea arterială în timpul accidentului vascular cerebral și ambele rezultate pe termen scurt și lung pentru mai mult de 4.000 de pacienți chinezi cu accident vascular cerebral participanți la China Antihypertensive Trial în Studiul de Accident vascular cerebral ischemic. Un grup de pacienți cu accident vascular cerebral au primit un tratament extensiv pentru tensiunea arterială crescută, în timp ce un grup de control nu a primit tratament în momentul AVC-ului.

Li și colaboratorii săi au urmărit schimbările de tensiune arterială, în timp, în ambele grupuri de tratament și de control, în timpul primei săptămâni de internare spital și au comparat starea de sănătate pacientului la o săptămână, la trei luni, la un an și la doi ani după AVC, la pacienții cu diferite traiectorii de tensiune arterială.

Am emis ipoteza că o tensiune arterială bine gestionată poate reduce moartea altor țesuturi în jurul zonei afectate și pentru a evita deteriorarea arterelor, și ambele au beneficii pe termen scurt și pe termen lung la pacienți", a spus Li.

Ei au descoperit că pacienții a căror tensiune arterială sistolică a fost menținută la aproximativ 140 mmHg au prezentat mai puține efecte negative asupra sănătății, cum ar fi un al doilea accident vascular cerebral, deces sau boli cardiovasculare. Li a spus că descoperirile oferă o anumită claritate pentru medici.

Cu toate acestea, nivelul optim de tensiune arterială identificat în studiul nostru încă mai trebuie să fie confirmat de către studii clinice randomizate și controlate la scara largă", a adaugat el, într-un material dat publicității de Universitatea Georgia.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel