Hepatita virală. Cauzele apariției

Anatomie
Hepatita virală este un grup de virusuri (hepatită A, B, C, D și E) care determină infecții acute și/sau cronice și inflamație a ficatului. Virusurile hepatitei B și C sunt cauze majore ale bolilor și morții grave.

Hepatita A și E sunt în mod obișnuit cauzate de ingerarea alimentelor contaminate sau a apei. Hepatitele B, C și D apar de obicei ca urmare a contactului parental cu fluidele corporale infectate. Modurile comune de transmitere a acestor virusuri includ primirea sângelui sau a produselor din sânge contaminate, procedurile medicale invazive care utilizează echipamente contaminate și transmiterea hepatitei B de la mamă la copil la naștere, de la un membru la altul la un copil, precum și prin contact sexual.

Hepatita virală a apărut ca o problemă de sănătate publică principală în regiunea Mării Mediterane. Mai mult de 75% din ciroza și carcinomul hepatocelular din regiune se datorează infecției cu virusul hepatitei B sau a virusului hepatitic C. În ciuda disponibilității unor strategii eficiente de prevenire, transmiterea hepatitelor B și C are loc în întreaga regiune. Multe dintre aceste infecții sunt dobândite în sistemul de sănătate. Implementarea programelor de control al infecțiilor, de siguranță la injectare și de siguranță a sângelui reprezintă provocări majore.

Vezi și: Vaccin Hepatita B. Riscuri, contraindicații, dozaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel