Gripa, o nouă victimă. 29 decese în România
23 ian 2019 / 12:44

Noi cazuri de gripă
Un deces nou din cauza gripei a fost confirmat astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Bărbatul în vârstă de 62 ani, din județul Bihor a avut virus gripal tip A, subtip (H1) și nu fusese vaccinat antigripal.

Potrivit Direcției de Sănătate Bihor, bărbatul a fost internat la secția Pneumologie a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea în data de 16.01.2019 cu diagnosticul: Pneumonie infiltrativă bilaterală și hepatită cronică cu virus B. A primit tratamentul antiviral specific, dar evoluția cazului a fost oscilantă, iar pacientul a decedat în secția ATI a spitalului.

 Toate cazurile care au decedat până acum din cauza gripei, 29 la număr, nu fuseseră vaccinate antigripal.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală, ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei. Cu toate că este recomandată pentru toată populaţia, există anumite categorii pentru care vaccinul antigripal este mai mult decât indicat: - personalul medical, îngrijitori; - persoane peste 65 ani; - persoane cu afecțiuni cronice, obezitate; - persoane instituționalizate; - gravide; - copii în vârstă de peste 6 luni.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri