Gripă, 10 decese. Restricții în spitale din București și din țară
17 ian 2019, 15:20

Infecții respiratorii
Numărul românilor care au fost răpuși de gripă a ajuns la 10. Între timp, mai multe spitale din București și din țară au impus restricții privind accesul vizitatorilor, în contextual creșterii numărului de bolnavi de gripă.

Cel de-al zecelea deces a survenit  în cazul unui bărbat de 82 de ani, din jud. Arad, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiții medicale preexistente, dar nefiind vaccinat antigripal, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Tot ieri, câteva spitale din Capitală restricționau accesul vizitatorilor în incintă. Astăzi însă, numărul unităților sanitare de stat care au adoptat aceste măsuri  a crescut. În prezent, Spitalul "Marie Curie", Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" au limitat vizitele aparţinătorilor. Medicul Mihaela Bălgrădean de la Spitalul "Marie Curie" a declarat că unitatea medicală are secţii de pacienţi cronici, unde nu este bine să intre vizitatorii cu gripă.

,,Şi noi am limitat vizitele. Avem secţii de pacienţi cronici unde nu este bine ca vizitatorii cu gripă să intre. Este vorba de secţiile de cardiologie, nefrologie, oncologie", a precizat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie, potrivit Agerpres. Şi Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" a limitat accesul vizitatorilor, iar la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pacienţii nu sunt lăsați să intre decât la programul de vizită şi doar câte o persoană la pacientul internat.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" a anunțat programul de vizită și noile reguli pe pagina de Facebook, specificând că în anumite secții precum ATI şi în saloanele de terapie intensivă, aflate pe secţiile medicale este interzis accesul vizitatorilor. Prin urmare, conform noilor dispoziții, se permite accesul unui singur vizitator la un pacient internat la Spitalul Militar din Capitală, într-un interval de timp care să nu depăşească zece minute.

Perioadele de vizită a aparţinătorilor sunt: în intervalul orar 16,00 - 18,00 (de luni până vineri) sau 10,30 - 12,30 şi 16,00 - 18,00 (sâmbăta, duminica şi sărbători legale); informaţii despre pacient (stare de sănătate, evoluţie, diagnostic, plan de investigaţii, tratament etc.), pot fi furnizate de medicul curant, în intervalul orar 13,00 - 14,00; accesul vizitatorilor va fi permis numai cu echipament de protecţie individual, care constă în halat, mască de protecţie şi botoşi.

Măsuri similare în spitalul din Satu Mare

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a limitat programul de vizite în unitate din cauza virozelor, astfel că pentru fiecare pacient se acceptă 1-2 vizitatori cu limitarea duratei de vizită la 15 minute. Programul de vizită a pacienţilor este următorul: Luni - Vineri între orele 15,00 - 18,00, Sâmbătă - Duminică între orele 13,00 - 16,00. Pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă programul de vizită este între orele 11,30- 12,00 şi 15,00-16,00 iar la secţia Boli Infecţioase programul de vizită este cuprins între orele 14,00-17,00. Spitalul interzice accesul vizitatorilor în secţiile Neonatologie, Obstetrică şi Pediatrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?