Grijile excesive chiar ne pot îmbolnăvi. Cum le țineți sub control
02 noi 2020 / 12:15
Grijile pot afecta corpul în moduri în care nu v-ați aștepta. Acea neliniște continuă și sensibilitate extremă se simt atât în viața de zi cu zi, la slujbă sau în relațiile cu ceilalți, cât și calitatea muncii sau a somnului.
Job  FOTO: pexels.com

Grijile excesive pot duce, avertizează specialiștii, la anxietate uneori continuă, ceea ce este dăunător întrucât persoanele cu anxietate mare au dificultăți în a-și găsi liniștea. Când se întâmplă acest lucru, pot prezenta simptome fizice reale.

”Îngrijorarea cronică și stresul emoțional pot declanșa o serie de probleme de sănătate. Problema apare atunci când lupta sau fuga sunt declanșate zilnic de îngrijorare excesivă și anxietate. Lupta sau răspunsul la fugă determină sistemul nervos simpatic al corpului să elibereze hormoni de stres, cum ar fi cortizolul. Acești hormoni pot crește nivelul zahărului din sânge și al trigliceridelor (grăsimile din sânge) care pot fi utilizate de organism pentru combustibil. Hormonii provoacă reacții fizice: dificultăți la înghițire, amețeli, uscăciunea gurii, bătăi rapide ale inimii, oboseală, dureri de cap, incapacitate de concentrare, iritabilitate, dureri musculare, tensiune musculară, greață, energie nervoasă, respirație rapidă, dificultăți de respirație, transpirație, tremurături și zvâcniri”, explică specialiștii de la webmd.

Potrivit acestora sunt recomandate exerciții zilnice, consumul unei diete sănătoase, consumul moderat de alimente ce conțin cofeină, meditația, tehnici de relaxare, și chiar apelarea la un terapeut.


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
DEXAMETHASONUM - prospect
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
EPTIFIBATIDUM - prospect
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri