Grijă la caloriile din weekend. 3 tipuri de băuturi care nu îngrașă
15 oct, 19:19

În weekend avem tendința de a mânca mai mult când ne întâlnim cu cei dragi sau de a bea o cafea în plus sau un pahar mai mult.

Nu doar mâncarea îngrașă, ci și băuturile, de aceea - ne sfătuiește Cori Grămescu - să avem grijă ce consumăm în acest weekend dacă suntem la cură de slăbire. Ea recomandă sucurile de fructe neîndulcite, cafea fără frișcă sau sirop și smoothie-uri.

”Zile de weekend, zile de ieșiri sau întâlniri cu cei dragi și un mic reminder pentru voi:

Atunci când vreți să slăbiți trebuie să fiți atenţi nu doar la caloriile din alimentele solide, ci şi la cele din băuturi.

Iată trei tipuri de băuturi de evitat în procesul de slăbire și cum le puteți înlocui:

G Ad:

1.Sucurile cu fructe consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare şi chiar accelera creşterea în greutate. Fructele se pot consuma că atare pentru a-şi păstra aportul de fibre, iar atunci când vi se face poftă de suc de fructe puteți opta pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase şi mai prietenoase cu silueta.

2.Cafeaua consumată cu frişcă sau sirop poate fi o adevărată bombă calorică. Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frişcă sau sirop şi nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste variante cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă mare atenţie, nu mai mult de o cafea pe zi, deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire.

3.Smoothie-urile ar trebui şi ele evitate dacă vă doriți să slăbiți. Smoothie-urile sunt greu de estimat caloric şi deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe şi legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase, însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, seminţele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri. O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii. Dacă totuşi vă doriți să consumați ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătiți unul acasă din 2 felii de ananas, cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puţin ghimbir, castravete, 2-3 fire de ţelină apio, măr, baby spanac, lămâie şi pătrunjel.

Astfel obţinem o combinaţie gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul şi ne dă energie cu mai puţin de 300 de calorii.Aveți grijă de voi!”, recomandă Cori Grămescu.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri